Запис Детальніше

Високоефективні пристрої обробки сигналів на основі двофазних кристалоподібних структур

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Високоефективні пристрої обробки сигналів на основі двофазних кристалоподібних структур
 
Subject кристалоподібна структура
електромагнітний кристал
мікросмужкові пристрої
621.382
 
Description Звіт про НДР: 117 с., 85 рис., 3 табл., 77 джерела.
Об’єкт дослідження — кристалоподібні структури (КС) та пристрої на їх основі.
Мета роботи — розробка методів моделювання та технічних рішень високоефективних двофазних КС та пристроїв на їх основі.
Методи дослідження — розробка моделей та комп`ютерне моделювання ДФКС та пристроїв на їх основі, експериментальні дослідження макетів пристроїв.
Для підвищення ефективності мікросмужкових пристроїв обробки сигналів запропоновано двофазні КС, що забезпечують збільшення розв’язки сигналів у смугах пропускання і подавлення до 60 дБ та зменшення розмірів пристроїв у 2…4 рази за рахунок суттєвого збільшення локалізації електромагнітного поля у порівнянні з традиційними структурами. Розроблено фізико-технічні основи двофазних КС та пристроїв, що включають математичні та комп’ютерні моделі таких структур, аналітичні співвідношення між характеристиками та конструктивними параметрами структур, запатеновані технічні рішення. Виконано розробку макетів пристроїв та експериментально досліджено їх характеристики. Розроблено методику проектування пристроїв обробки сигналів на основі двофазних КС.
Результати НДР упроваджено в навчальний процес в навчальних дисциплінах, при підготовці дисертаційних та атестаційних робіт. Результати роботи можуть бути реалізовані на підприємствах радіоелектронного профілю, у відповідних навчальних закладах України.
Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження — розширення функціональності, областей застосування та підвищення технологічності.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Нелін, Є. А.
 
Date 2014-08-19T09:38:38Z
2014-08-19T09:38:38Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 117 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.13
Д/б №2530-п
Високоефективні пристрої обробки сигналів на основі двофазних кристалоподібних структур : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. А. Нелін. - К., 2013. - 117 л. + CD-ROM. - Д/б №2530-п
0112U001657
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8408
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.