Запис Детальніше

Розробка та дослідження технології виготовлення медичних ендопротезів (стентів) методом лазерного фрезерування

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження технології виготовлення медичних ендопротезів (стентів) методом лазерного фрезерування
 
Subject лазер
лазерне устаткування
технологія
медичні ендопротези
621.373.8
 
Description Звіт про НДР 116c., 47 рис., 8 табл., 189 джерел.
Об’єкт досліджень: процеси обробки матеріалів за допомогою сфокусованого лазерного випромінювання
Мета роботи – метою роботи є розробка, дослідження та оптимізація технологічного процесу виготовлення медичних ендопротезів (стентів), покращення їх властивостей та налагодження випуску медичних ендопротезів підприємствами України.
Метод дослідження - розрахункові експерименти та планування експериментів.
У роботі розроблена технологія лазерного виготовлення медичних ендопротезів (стентів) за допомогою технології лазерного фрезерування. Встановлено, що при виготовленні ендопротезів (за допомогою сфокусованого лазерного випромінювання) особливу увагу необхідно приділяти захисту внутрішньої системи майбутнього виробу від продуктів лазерної ерозії та безпосередньо лазерного випромінювання. Також встановлено, що при виготовленні ендопротезів методом лазерного фрезерування, з’являється можливість виготовлення ендопротезів не тільки зі змінною шириною нитки, але й зі змінною її товщиною. Зменшення товщини нитки стента дозволяє створювати стенти з нитками більшої ширини, при збереженні їх гнучкості, пружності і т.д.
Результати НДР та методики досліджень дозволили розробити лазерний технологічний процес виготовлення ендопротезу, навести шлях покращення його властивостей.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Коваленко, В.
 
Date 2014-11-25T08:42:05Z
2014-11-25T08:42:05Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 147 л.
 
Identifier КВНТД І.1 01.04.05
Д/б №2545-п
Розробка та дослідження технології виготовлення медичних ендопротезів (стентів) методом лазерного фрезерування : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Коваленко. К., 2013. - 147 л. + CD-ROM. - Д/б №2545-п
0112U000589
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/9500
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.