Запис Детальніше

Розробка потужного параметричного випромінювача звуку для створення локального акустичного поля високої інтенсивності

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка потужного параметричного випромінювача звуку для створення локального акустичного поля високої інтенсивності
 
Subject акустичне поле
діаграма спрямованості фар
коефіцієнт осьової концентрації
параметричний випромінювач
вигинисті коливання
534.2
 
Description Звiт по НДР: 155 с., 54 рис., 40 бiблiографiчних джерел.
Об’єкт дослідження - потужний параметричний випромінювач звуку мобільного типу, що створює звукове поле високої інтенсивності на заданій відстані і у вузькому секторі кутів та технологія формування акустичного поля шляхом використання багатоелементних фазованих антенних решіток.
Мета роботи – розробка лінійних та параметричних методів формування високоспрямованих акустичних полів високої інтенсивності у звуковому діапазоні частот та створення макетного зразка потужного параметричного випромінювача звуку.
Метод дослідження – комп’ютерне моделювання акустичного поля багатоелементних антенних систем з використанням алгоритмів лінійної просторової фільтрації. В основу розробки покладено теорію багатоелементних фазованих антенних решіток, що складаються зі звукових та ультразвукових випромінювачів. Для випромінювання потужного ультразвуку розроблено широкосмугові добре узгоджені з повітрям ультразвукові перетворювачі, що мають високий ККД. Завдання вирішується об’єднанням кількох десятків таких випромінювачів у єдину параметричну антену, за рахунок чого при відносно невеликій потужності споживання досягається необхідний акустичний тиск на заданій відстані. Для створення ультразвукових перетворювачів використано надлегкі полімерні металізовані плівки та новітні надлегкі матеріали, а також багатомодові диски ступінчасто-змінної форми. В цьому полягає наукова новизна проекту. За робочі версії параметричного випромінювача взято ультразвукові перетворювачі конденсаторного та вигинистого типів. Розроблено структуру апаратної частини, запропоновано її конструктивне вирішення, розроблено ескізно-технічну документацію на окремиі модулі системи, виготовлено макетні зразоки, виконано їхні лабораторні випробування.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Данилов, В. Я.
 
Date 2014-11-27T08:36:19Z
2014-11-27T08:36:19Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 156 л.
 
Identifier КВНТД I. 2 12. 11. 06
Д/б №2531-п
Розробка потужного параметричного випромінювача звуку для створення локального акустичного поля високої інтенсивності : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Данилов. К., 2013. - 156 л. + CD-ROM. - Д/б №2531-п
112U002541
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/9526
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.