Запис Детальніше

Математичні моделі і методи планування та прийняття рішень в складних системах в умовах невизначеності

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Математичні моделі і методи планування та прийняття рішень в складних системах в умовах невизначеності
 
Subject теорія розкладів
теорія прийняття рішень
ПДС-алгоритми
519.854
 
Description Звіт про НДР: 473 стор., 77 рисунків, 126 таблиць, 116 посилань.
Об’єкт дослідження – складні організаційно-економічні системи. Мета роботи – створення комплексу взаємозв’язаних математичних моделей і методів ієрархічного планування та прийняття рішень в складних організаційно-економічних системах на основі створення нової інформаційної технології, теоретичне обґрунтування та експериментальне дослідження ефективності розроблених моделей і методів.
Розроблено математичні моделі та методи ієрархічного планування та прийняття рішень в складних організаційно-економічних системах з мережним представленням технологічних процесів та обмеженими ресурсами, що базується на отриманні нових результатів в різних галузях кібернетики та прикладної математики та системній ув’язці отриманих результатів для розробки ефективного математичного забезпечення сформульованої проблеми, тобто її розв’язку на основі ідеології системної математики, запропонованої академіком НАН України Згуровським М.З., що охоплює області: важкорозв’язувані задачі комбінаторної оптимізації, теорія розкладів, прикладний регресійний аналіз, теорія прийняття рішень. Розв’язано задачу ієрархічного планування в складних організаційно-економічних системах на основі трирівневої моделі планування за 31 критерієм оптимальності (5 основних, 26 комбінованих; раніше було отримано відповідні результати за 7 критеріями оптимальності) з використанням теорії точних ПДС-алгоритмів для важкорозв’язуваних задач комбінаторної оптимізації, що розвивається авторами; створено нові математичні моделі прийняття рішень на основі дерева ієрархій, які дозволяють обґрунтовано приймати рішення для погано обумовлених емпіричних матриць парних порівнянь довільної розмірності, що використовується для остаточного вибору розв’язку задачі планування відносно неформалізованої глобальної цілі; методи формалізації глобальної цілі на основі модифікації методу аналізу ієрархій і якісно нових результатів, отриманих авторами в галузі прикладного регресійного аналізу.
За результатами досліджень створено інформаційні технології та інтегровані пакети програм для розв’язання задач ієрархічного планування та прийняття рішень в складних організаційно-економічних системах.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Павлов, О. А.
 
Date 2014-12-05T12:28:12Z
2014-12-05T12:28:12Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 473 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.01.10
Д/б №2400-ф
Математичні моделі і методи планування та прийняття рішень в складних системах в умовах невизначеності : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. А. Павлов. - К., 2013. - 473 л. + CD-ROM. - Д/б №2400-ф
0111U000740
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/9649
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.