Запис Детальніше

Прилад для виявлення асиметрії оптичної системи ока

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Прилад для виявлення асиметрії оптичної системи ока
 
Subject око
іол
аберометрія
асиметрія ос ока
характерні точки зіниці
681.784
 
Description Звіт про НДР: 190 с., 117 рис., 16 табл., 2 додатки, 26 джерел.
Об’єкт дослідження – вплив асиметрії оптичних елементів оптичної системи ока на просторове положення відносно візуальної осі у площині зіниці осі симетрії рогівки та центру отвору зіниці.
Мета дослідження – створення наукового підґрунтя для розробки принципово нового діагностичного офтальмологічного приладу, який дозволяє оцінювати параметри ступінь асиметрії оптичної системи ока відносно її візуальної осі.
Метод дослідження – теоретичний із застосуванням математичного моделювання.
Результатом проведеної роботи є розроблений новий метод виявлення асиметрії оптичної системи ока засобами оптично-електронного приладобудування з використанням сучасної елементної бази та математичного забезпечення.
Результати НДР опубліковані в науково-технічній літературі, пройшли апробацію на міжнародних конференціях та використані при написанні кандидатських дисертацій, дипломних робіт студентів тощо.
Результати роботи планується впровадити в дослідно-конструкторській роботі кафедри ООЕП.
Галузь застосування – діагностика погіршення гостроти зору або просторово-роздільної здатності, викликаного природною або придбаною асиметрією оптичної системи ока.
Значущість роботи полягає у створенні умов для більш результативного лікування патології оптичної системи ока та здійснення більш точної корекції абераційних вад ока людини, що сприятиме підвищенню гостроти зору пацієнтів, і як наслідок, підвищенню їх працездатності, збільшенню їх працездатного віку та покращенню якості їх життя.
Рівень розробки відповідає світовому, оскільки приладів для вимірювання параметрів асиметрії ока на даний час не існує.
Робота спрямована на створення нового діагностичного офтальмологічного приладу.
 
Publisher Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
 
Contributor Чиж, І.
 
Date 2015-09-16T13:34:57Z
2015-09-16T13:34:57Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 141 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.11.17
Д/б №2654-п
Прилад для виявлення асиметрії оптичної системи ока : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Чиж. - К., 2014. - 141 л. + CD-ROM. - Д/б №2654-п
0113U000823
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12483
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.