Запис Детальніше

Розробка високоефективної та екологічно безпечної пальникової системи котлів комунальної енергетики

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка високоефективної та екологічно безпечної пальникової системи котлів комунальної енергетики
 
Subject трубчаста технологія газоспалювання
енергозбереження
екологічна безпека
котлоагрегат
пальник
математичне моделювання
621.18
 
Description Звіт про НДР 81 с., 34 рис., 7 табл., 22 джерела.
Мета роботи – розробка для конкретного котельного агрегату комунальної енергетики мало витратної високоефективної пальникової системи нового типу з використанням трубчастих елементів для забезпечення високого рівня енергозбереження з одночасним підвищенням екологічної безпеки експлуатації агрегату та чистоти довкілля для населення, що проживає у містах.
В роботі запропоновано використання нових принципів та методології створення високоефективних та екологічно безпечних пальникових систем нового покоління для спалювання природного газу на об‘єктах комунальної енергетики на основі трубчастої технології газоспалювання.
Пальникова система трубчастого типу має суттєві переваги у порівнянні із пальниковою системою штатного типу: Аеродинамічний опір пальникової системи у порівнянні зі штатною зменшується на величину понад 10%. За рахунок модернізації пальникової системи з використанням трубчастої технології газоспалювання можливо досягти суттєвого зниження концентрації і валових викидів шкідливих речовин. Модернізація дозволяє досягти рівномірного температурного поля у топковій камері, що дозволяє усунути локальні перегріви конвективних труб котла, досягти рівномірного нагріву екранних труб, що збільшить їх ресурс, та підвищити К.К.Д. котла.
Для реалізації модернізації пальникової системи котла не потребується зміна конструкції котла та топкової камери, не змінюється схема подачі повітря та системи підводу палива до пальникової системи.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Варламов, Г.
 
Date 2015-09-17T14:27:46Z
2015-09-17T14:27:46Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 82 л.
 
Identifier КВНТД І.2 13.14.01
Д/б 2639-п
Розробка високоефективної та екологічно безпечної пальникової системи котлів комунальної енергетики : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Г.Варламов. - К., 2014. - 82 л. + CD-ROM. - Д/б №2639-п
0113U000997
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12503
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.