Запис Детальніше

Розробка інформаційної технології моделювання та оцінювання фінансово-економічних ризиків із врахуванням невизначеностей різної природи (на основі байєсівських моделей)

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка інформаційної технології моделювання та оцінювання фінансово-економічних ризиків із врахуванням невизначеностей різної природи (на основі байєсівських моделей)
 
Subject модель стохастичної волатильності
байєсівський підхід
інтелектуальний аналіз даних
штучний інтелект
машинне навчання
системний аналіз
комплексна методика
338.22; 330.322; 531.39; 539.3
 
Description Звіт складається із 5-и розділів, 2-х додатків, 148 джерел, 18 табл., 29 рис. Всього 173 стор.
Об‘єкт дослідження: нестаціонарні процеси фінансового ринку з нелінійностями стосовно змінних, неперервні, дискретні та неперервно-дискретні процеси і системи у промисловості, економіці, фінансах та суспільстві, що потребують аналітичної обробки з метою виявлення закономірностей їх функціонування та побудови математичних моделей.
Предмет дослідження і розробки: методи інтелектуального аналізу даних, на основі моделей змінної у часі волатильності фінансових часових рядів, методи оцінювання їх параметрів та прогнозування волатильності, а також інформаційна система на основі побудованих моделей.
Об’єкт розробки: двохетапна методика інтелектуального аналізу даних на основі використання математичного апарату причино-наслідкових мереж довіри та методів оцінювання ризиків у вигляді моделей стохастичної волатильності.
Мета роботи: розробка нових методів побудови моделей динаміки фінансово-економічних процесів, зокрема моделей стохастичної волатильності, на основі байєсівського підходу, а також підходів до побудови причинно-наслідкових ймовірнісних мереж довіри, та реалізація пакету прикладних програм на основі розроблених моделей.
Фундаментальні і прикладні результати НДР можна використати в галузевих інститутах, а також у науково-дослідних та проектних інститутах Національної академії наук України, у вищих навчальних закладах для розв’язання задач моделювання, розпізнавання і прогнозування розвитку динамічних стохастичних процесів. Зокрема в Інституті економіки, Інституті проблем моделювання в енергетиці, Інституті космічних досліджень та на підприємствах газопостачальної промисловості. Значна частина роботи вже впроваджена в навчальний процес Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», Херсонського національного технічного університету та Херсонського морського інституту.
 
Publisher Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
 
Contributor Бідюк, П.
 
Date 2015-09-19T12:15:29Z
2015-09-19T12:15:29Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 172 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2622-п
Розробка інформаційної технології моделювання та оцінювання фінансово-економічних ризиків із врахуванням невизначеностей різної природи (на основі байєсівських моделей): звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. П. Бідюк. - К., 2014. - 172 л. + CD-ROM. - Д/б №2622-п
0113U000650
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12525
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.