Запис Детальніше

Розробка методів і засобів апаратно-програмної реалізації нейроконтролерів на основі програмованих логічних інтегральних схем для побудови інтелектуальних систем управління

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методів і засобів апаратно-програмної реалізації нейроконтролерів на основі програмованих логічних інтегральних схем для побудови інтелектуальних систем управління
 
Subject адаптивні нейромережеві системи управління
апаратно-програмні нейромережеві структури
пліс
синтез нейромережевих елементів
моделювання
оптимізація
681.51: 658.012.011.56
 
Description Звіт 231 с., 149 рис., 72 джерела.
Об'єктом досліджень є засоби технічної реалізації систем керування складними динамічними об'єктами, що реалізують інтелектуальні технології управління.
Метою роботи є створення теоретичної та практичної бази для реалізації оптимальних структур нейромережевих компонентів систем управління на основі FPGA, що можуть навчатися (адаптуватися) в реальному часі в темпі з процесом управління, та розробка методів і засобів синтезу інтелектуальних систем управління на їх основі.
В роботі розроблено концепцію апаратно-програмної реалізації нейромережевих систем управління та їх елементів на основі ПЛІС, яка забезпечує процедуру адаптації системи управління до реальних умов функціонування динамічного об'єкта в темпі з процесом його функціонування. Розроблено структури та програмно-технічні засоби реалізації нейромережевих елементів, які реалізовані як модульні паралельні нейромережеві обчислювачі, кожен з яких формує один вихід нейромережі і які можуть попередньо налагоджуватися за загальним алгоритмом та доналагоджуватися в процесі роботи системи за іншим алгоритмом з розпаралеленою процедурою навчання. Розроблено алгоритми роботи ряду елементів системи, методики їх синтезу та промодельовано їх роботу.
Розроблено та виготовлено макет нейроконтролера для реалізації нейромережевих систем управління. Розроблено структури, алгоритми роботи, інженерні методики синтезу адаптивних та самоналагоджуваних нейромережевих систем управління, що реалізуються на розробленій технічній базі, та програмні засоби для їх моделювання і дослідження, що базуються на програмних середовищах MATLAB та LabVIEW. Приведено приклади імітаційного моделювання та дослідження ряду таких систем управління.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Дорошенко, А.
 
Date 2015-09-22T13:43:50Z
2015-09-22T13:43:50Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 231 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01. 05.04
Д/б №2617-п
Розробка методів і засобів апаратно-програмної реалізації нейроконтролерів на основі програмованих логічних інтегральних схем для побудови інтелектуальних систем управління : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. А. Дорошенко. - К., 2014. - 231 л. + CD-ROM. - Д/б №2617-п
0113U000223
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12558
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.