Запис Детальніше

Дослідження динамічних властивостей новітніх напівпровідникових наноматеріалів і нанокомпонентів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження динамічних властивостей новітніх напівпровідникових наноматеріалів і нанокомпонентів
 
Subject тринітриди
нітрид галію
нітрид алюмінію
нітрид індію
механізми розсіювання
часи релаксації
сильне електричне поле
балістичний транспорт
нанбіосенсор
багашарові гетероструктури
квантові ями
квантові точки
квантовий каскадний лазер
темплетні наноструктури
динамічні характеристики резонансно-тунельних діодів
621:382.
 
Description Метою роботи є дослідження наноматеріалів і прогнозування можливостей їх використання для створення надшвидкодійних і надвисокочастотних компонентів мікро- і наноелектроніки. Предметом роботи є дослідження фізичних процесів та фізико-топологічне моделювання характеристик наноструктурних матеріалів і електронних приладів.
Досліджено динамічні властивості напівпровідникових сполук як реакцію дрейфових процесів на імпульсне електричне поле для сполук InN, GaN та AlN з кубічною та гексагональною структурою. Визначено довжини балістичного пробігу за різних амплітуд та тривалостях переднього фронту імпульсу. Встановлено, що гранична частота, яка визначається інерційністю процесів розсіювання імпульсу та міждолинних переходів, але здебільшого часом релаксації енергії, має значення порядку сотень і навіть тисяч гігагерців, зменшуючись із зростанням напруженості електричного поля. Розроблена методика і алгоритм врахування впливу квантових точок (КТ) на подовжній транспорт носіїв заряду в гетеротранзисторі. Показано, що вбудовування системи КТ в гетероперехід призводить до зростання швидкодії гетеротранзистора. Розроблено і верифіковано моделі сучасних резонансно-тунельних діодів, включаючи їх динамічні характеристики. Розроблено модель одноелектронного транзистора, побудованого на молекулі фенілдитіолу, яка дозволяє досліджувати фізичні процеси і режими функціонування транзистора за умов кулонівської блокади та самоузгодженого електричного поля. Розроблено методику і проведено розрахунки нових конструкцій світлодіодів на гетероструктурах. Розроблено математичну модель квантового каскадного лазера та досліджено надграткову структуру напівпровідникового лазера з довжиною хвилі 5 мкм. Запропоновані у роботі математичні моделі, алгоритми і програми направлені на створення сучасних нанокомпонентів і розвиток нанотехнологій.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Тимофєєв, В.
 
Date 2015-09-24T09:56:40Z
2015-09-24T09:56:40Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 185 л.
 
Identifier КВНТД 1.2 12.11.13
Д/б №2630-п
Дослідження динамічних властивостей новітніх напівпровідникових наноматеріалів і нанокомпонентів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Тимофєєв. - К., 2014. - 185 л. + CD-ROM. - Д/б №2630-п
0113U000389
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12585
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.