Запис Детальніше

Розроблення методології прогнозування структури і властивостей металу у виливках із сплавів на основі заліза з високим вмістом хрому

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення методології прогнозування структури і властивостей металу у виливках із сплавів на основі заліза з високим вмістом хрому
 
Subject прогнозування
структура металу
високохромистий сплав
ливарні властивості
розплав
технологічні процеси
зносостійкий чавун
температура
шихта
якісний виливок
621. 745. 55
 
Description Звіт про НДР: 208 с., 99 рис., 37 табл., 4 додатки, 23 посилання
Об’єкт дослідження – Процес прогнозування якості розплавів на основі за-ліза з високим вмістом хрому та їх ливарних і механічних властивостей без вимі-рювань спеціальними приладами.
Мета роботи – Розроблення і відпрацювання методології прогнозування якості розплавів з високим вмістом хрому за першим хімічним аналізом, структу-ри та властивостей металу у виливках з урахуванням їх конкретного призначення та властивостей ливарної форми.
Методи дослідження – У роботі використано сучасні методики визначення ливарних і механічних властивостей сплавів з високим вмістом хрому, їх структу-ри та контролю параметрів технологічних процесів виплавляння. Для математич-ного оброблення результатів досліджень і розроблення програмного забезпечення процесів прогнозування застосовано сучасні пакети програм і персональні комп’ютери.
Результати НДР – Розроблено програмне забезпечення для розраховування шихти та визначення без вимірювань ливарних і механічних властивостей розплавів з високим вмістом хрому за результатами першого хімічного аналізу та температурами перегрівання металу в плавильному агрегаті та під час заливання форм.
Ступінь впровадження – Програмне забезпечення для розраховування шихти та визначення ливарних і механічних властивостей сплавів без вимірювань за результатами першого хімічного аналізу апробовано в лабораторних умовах і підтвердило перспективність його використання в промисловості під час виготовлення литих деталей для роботи в екстремальних умовах.
Галузі застосування – Теплоенергетика, металургія, хімічна галузь тощо.
Прогнозні припущення – Розроблена методологія прогнозування якості розплавів з високим вмістом хрому за результатами першого хімічного аналізу та структури й властивостей металу у виливках є перспективною для виробництва високоякісних литих деталей відповідального та особливо відповідального призначення.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Могилатенко, В.
 
Date 2015-09-24T10:06:21Z
2015-09-24T10:06:21Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 209 л.
 
Identifier КВНТДІ 1.2 11.16.04
Д/б №2632-п
Розроблення методології прогнозування структури і властивостей металу у виливках із сплавів на основі заліза з високим вмістом хрому : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Могилатенко. - К., 2014. - 209 л. + CD-ROM. - Д/б №2632-п
0113U000649
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12586
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.