Запис Детальніше

Підвищення ефективності режимів паралельної роботи тягових джерел живлення екомобіля з урахуванням інтенсивності сонячної радіації та параметрів біодизеля

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення ефективності режимів паралельної роботи тягових джерел живлення екомобіля з урахуванням інтенсивності сонячної радіації та параметрів біодизеля
 
Subject фотоелектрична станція
біодизельне паливо
імпульсний заряд
акумуляторна батарея
інтенсивність сонячної радіації
ефективність використання енергії сонця
621.313
 
Description Заключний звіт з НДР: 148 стор., 58 рис., 8 табл., 1 дод., 76 джер.
Об`єкт дослідження – гібридний екомобіль, що може працювати, як за рахунок електроприводу, що живиться від електрохімічних акумуляторів з підзарядкою від сонячних фотобатарей, так і за рахунок використання біодизелю в дизельному двигуні; предмет дослідження: фізико-хімічні та електромагнітні процеси, що мають місце при зарядженні та розрядженні електрохімічних акумуляторних батарей при різній інтенсивності сонячної радіації; енергетичні та кінетичні процеси переестерифікації рослинних олій у біодизпаливо.
Мета роботи – проведення експериментальних досліджень режимів зарядження та розрядження електрохімічного джерела живлення гібридного екомобілю при його паралельній роботі з дизельним двигуном на біодизпаливі і розробці рекомендацій щодо підвищення ефективності режимів експлуатації цього екомобілю в залежності від інтенсивності сонячної радіації та параметрів біодизпалива.
Вперше обґрунтовано доцільність використання імпульсного зарядження акумуляторних батарей від джерел зі стохастичним характером виробітку електроенергії, що дозволило збільшити використання електричної енергії від ФЕУ шляхом розширення діапазону функціонування системи «фотоелектрична батарея – акумуляторна батарея». Отримав подальшого розвитку спосіб різнополярного зарядження акумуляторних батарей від вітро- та фотоелектричних установок в автономних системах електроживлення, що дало можливість підвищити енергетичну ефективність роботи зарядних пристроїв за рахунок додаткового використання енергії деполяризуючого імпульсу.
Вперше встановлено, що енергія зарядного імпульсу нелінійно залежить від рівня вхідної напруги (UВХ), внутрішнього опору акумуляторної батареї (RАБ), індуктивності в колі акумуляторної батареї (LАБ) та ємності накопичуючого конденсатору (СНК) і в ряді випадків ця залежність (їх вплив) взаємовиключаюча, що необхідно враховувати при проектуванні зарядних пристроїв.
Визначено та обґрунтовано оптимальні фізико-хімічні умови проведення процесу переестерифікації рослинних олій, а саме: співвідношення олія-спирт 1 : 3, концентрація каталізатора до 0,86 % від маси олії, що дозволяє раціонально використовувати реагуючі речовини. Розроблено математичну модель процесу переестерифікації рослинних олій у біодизельне паливо і доведена можливість її використання для розрахунків теплових режимів і управління ними в реакторах періодичної дії різних конструкцій.
Результати даного дослідження використані в навчальному процесі НТУУ “КПІ” при розробці нових та удосконаленні існуючих курсів на кафедрі відновлюваних джерел енергії.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Кудря, С.
 
Date 2015-09-24T11:11:11Z
2015-09-24T11:11:11Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 148 л.
 
Identifier КВНТД І.2 13.14.08
Д/б №2634-п
Підвищення ефективності режимів паралельної роботи тягових джерел живлення екомобіля з урахуванням інтенсивності сонячної радіації та параметрів біодизеля : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. Кудря. - К., 2014. - 148 л. + CD-ROM. - Д/б №2634-п
0113U001641
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12588
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.