Запис Детальніше

Сучасні методи аналізу і синтезу криптографічних алгоритмів та протоколів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сучасні методи аналізу і синтезу криптографічних алгоритмів та протоколів
 
Subject стійкість систем криптографіного захисту
криптоаналіз
атаки за побічними каналами
атаки збоїв
складність алгоритмів
кубічні атаки
диференційний аналіз
постквантова модель обчислень
псевдовипадкові послідовності
681.3.06:519.248.681
 
Description Звіт про НДР: 235 сторінок, 28 рисунків, 44 таблиць, 3 алгоритми, 15 теорем, 18 лем, 13 тверджень, 29 формул, 11 означень, 221 джерел.
Об’єкт дослідження – інформаційні процеси в системах захисту інформації, криптографічні алгоритми захисту інформації, їх аналізу та реалізації.
Предмет дослідження – методи оцінки стійкості реалізацій криптографічних алгоритмів відносно криптоатак, математичні моделі криптографічних атак, функціонування систем захисту інформації; способи захисту криптосистем від атак.
Мета роботи полягає в удосконаленні, розвитку та створенні нових ефективних методів, процедур побудови та оцінювання ефективності криптографічних атак на системи захисту інформації з використанням додаткових даних, отриманні оцінок стійкості систем криптографічного захисту інформації відносно таких атак, а також у використанні нових методів для визначення напрямків та способів удосконалення апаратних та програмних реалізацій алгоритмів криптографічного захисту, що враховують новітні атаки з використанням інформації з побічного каналу, даних про збої, час виконання окремих операцій працюючою апаратурою, енерговитрати тощо.
Результати даної НДР отримані з використанням сучасних методів дослідження стійкості криптографічних систем, побудови атак з використанням додаткової інформації, способів захисту від них та знаходяться на рівні світових аналогів. Запропоновані в роботі модифіковані та нові методи дають можливість отримувати оцінки стійкості для існуючих систем криптографічного захисту інформації з урахуванням додаткової інформації щодо їх функціонування, а також використовувати одержані результати при розробці та реалізації нових криптоалгоритмів, визначенні умов безпечного функціонування систем зберігання та передачі інформації, що захищається криптографічними засобами.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Савчук, М.
 
Date 2015-09-24T13:15:56Z
2015-09-24T13:15:56Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 232 л.
 
Identifier КВНТД І.1 01.01.08
Д/б №2618-п
Сучасні методи аналізу і синтезу криптографічних алгоритмів та протоколів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М.Савчук. - К., 2014. - [232] л. + CD-ROM. - Д/б №2618-п
0113U000944
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12592
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.