Запис Детальніше

Розробка та дослідження середньо температурного двофазного пристрою для реалізації технології утилізації теплоти викидних потоків газоперекачувальних агрегатів магістральних газопроводів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження середньо температурного двофазного пристрою для реалізації технології утилізації теплоти викидних потоків газоперекачувальних агрегатів магістральних газопроводів
 
Subject магістральні газопроводи
теплові процеси
ізотермічний теплопровод
 
Description Об'єкт дослідження є високоефективний теплопередаючий двофазний пристрій – середньотемпературний термосифон.
Предмет дослідження — теплові процеси в середньотемпературних двохфазних термосифонах, призначених для використання в системах утилізації теплоти викидних потоків газів та працюючих в діапазоні температур 300 - 400 0С.
Мета роботи - вирішення проблеми утилізації теплоти відпрацьованих гарячих газів шляхом її використання для виробництва електричної енергії.
Головне завдання, яке вирішувалось для досягнення вищевказаної мети, полягало у розробці високоефективного ізотермічного теплопроводу – безфітільної середньо температурної теплової труби (середньотемпературного термосифону) для діючого макету установки по перетворюванню викидної теплоти в електричну. А також експериментальне дослідження інтенсивності процесів тепло- та масообміну в її зонах нагріву і конденсації з метою встановлення основних теплотехнічних характеристик (термічного опору та максимального можливого теплового потоку, який передається).
Головна проблема, на вирішення якої було спрямовано проект полягала у створенні нових технічних рішень для утилізації теплоти викидних відпрацьованих потоків газів температурою від 300оС до 400оС з перетворенням її у електроенергію. При цьому було створено та проведені дослідження макету модулю установки утилізації теплоти, розроблені рекомендації щодо експлуатації та впровадження таких систем.
Були отримані наступні основні наукові результати: встановленні значення коефіцієнтів теплообміну в зоні нагріву та конденсації замкнених двофазних теплопередаючих пристроїв з середньотемпературним теплоносієм; з’ясовані величини максимального теплового потоку, що передаються, і величини термічного опору між зоною нагріву та конденсації термосифону та їх залежності від теплотехнічних робочих параметрів пристрою; встановленні електричні характеристики елементарних елементів термоелектричного модуля діючого макета установки по перетворенню теплоти в електричну енергію та їх залежності від навантаження і температурного діапазону роботи.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Хайрнасов, С. М.
 
Date 2015-10-02T12:33:18Z
2015-10-02T12:33:18Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 12 л.
 
Identifier Д/б №2636-п
Розробка та дослідження середньо температурного двофазного пристрою для реалізації технології утилізації теплоти викидних потоків газоперекачувальних агрегатів магістральних газопроводів : анот. звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. М. Хайрнасов. - К., 2014. - 12 л. + CD-ROM. - Д/б №2636-п
0113U001591
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12642
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.