Запис Детальніше

Дослідження адаптивних методів підвищення ефективності систем широкосмугового радіодоступу

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження адаптивних методів підвищення ефективності систем широкосмугового радіодоступу
 
Subject широкосмуговий радіодоступ
пропускна здатність
адаптивна модуляція та кодування
OFDM модуляція
завадостійке кодування
нечіткий висновок
функція належності
621.39
 
Description Звіт про НДР: 175 с., 80 рис., 10 табл., 43 джерела.
Розроблено новий метод канальної адаптації, який базується на багатокритеріальних оцінках стану каналу з використанням математичного апарату нечітких множин. Розроблено алгоритми канальної адаптації з використанням оригінального модернізованого алгоритму нечіткого висновку на основі енергетичних оцінок стану каналу та багатокритеріальних оцінок. Визначено правила побудови функцій належності профілів передачі, функцій належності оцінок стану каналу і функцій належності оцінок передбачення з використанням оцінок щільності розподілу ймовірностей. В результаті досліджень визначено оптимальні методи оцінок стану каналу (енергетичних, імовірнісних та статистичних), оптимальні види модуляції та завадостійкого кодування для ефективної канальної адаптації в системах широкосмугового радіодоступу. Розроблено новий метод отримання імовірнісних оцінок стану каналу за прийнятим рішенням в системах з завадостійким кодуванням з прямою корекцією помилок. Розроблено принципи реалізації окремих блоків (модулятори, демодулятори, кодери та декодери з прямою корекцією помилок) в системах з адаптивною модуляцією та кодуванням. Розроблено рекомендації щодо застосування адаптивних методів для підвищення ефективності систем широкосмугового радіодоступу в системах з OFDM модуляцією та модуляцією з однією несучою. Результати досліджень ефективності застосування розроблених алгоритмів з використанням імітаційного моделювання для стаціонарних та нестаціонарних каналів показали високу ефективність розроблених методів та алгоритмів канальної адаптації.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Ільченко, М.
 
Date 2015-10-02T14:02:33Z
2015-10-02T14:02:33Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 175 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.14
Д/б №2505-ф
Дослідження адаптивних методів підвищення ефективності систем широкосмугового радіодоступу : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Ільченко. - К., 2014. - 175 л. + CD-ROM. - Д/б №2505-ф
0112U000946
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12646
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.