Запис Детальніше

Створення науково-навчального ІТ-середовища ВНЗ з комплексної розробки та досліджень конкурентноспроможних технологій і матеріалів з наноелектроніки та нанотехнологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення науково-навчального ІТ-середовища ВНЗ з комплексної розробки та досліджень конкурентноспроможних технологій і матеріалів з наноелектроніки та нанотехнологій
 
Subject динамічна інтерпретація
брокер обробки
метамодель
метадані
ІТ системи
експеримент
наноелектроніка
CLOUD COMPUTING
681.3: 612.84
 
Description Звіт включає – 216 сторінок, 30 рисунків, 3 таблиці
Розроблено архітектуру науково-навчального ІТ - середовища ВНЗ, його апаратно-програмний комплекс та структуру інтеграції основних підсистем і засобів – сервера реєстрації, аналізу та обробки даних результатів натурних експериментів з нових матеріалів для наноелектроніки, сервера доступу до ресурсів ІТ-середовища, компонентів системи управління ресурсами відповідних сховищ даних та БД, сервера для формування веб- повідомлень на підключення до вебінарів магістрів, аспірантів і докторантів.
Розроблено нову технологію обробки результатів реальних експериментів, що формують Центр нанотехнологій та інші електронні пристрої, та обміну даними у ІТ- середовищі з використанням метамоделей опису та обробки даних і повідомлень, а також з використанням сервісів і ресурсів хмарних технологій. Для цього розроблені нові прикладні бібліотеки та їх застосування, структури БД системи і БД з навчальної інформації, правила інтеграції інформації та налаштування системи на базі розроблених шаблонів вебінарів та метамоделей. При виконанні проекту проведено аналіз архітектури та технологічних особливостей реалізації компонентів ІТ-середовища ВНЗ, розроблено вимоги до операційних систем і прикладних програмних компонентів для створення високо навантажених серверів, що можуть забезпечувати одночасний доступ тисяч клієнтів до цих ресурсів, а також підсистему віртуального зберігання реальних даних та відео на базі мережевого сховища QNAP – TS638.
Розроблені нові принципи використання клауд ресурсів для ETL – процесів обробки, а також основні компоненти системи обробки корпоративних розподілених джерел даних, включаючи застосування метамоделі опису та управління для сховищ, операційних баз даних, інших джерел інформації корпоративного рівня на основі використання нових метамоделей, параметри і структура яких динамічно інтерпретуються спеціальними алгоритмами зв'язування і використовуються для управління цими процесами.
Розроблено нові метамоделі управління розподіленими джерелами даних та Web- сервісами підвищеної якості у середовищі ВНЗ на основі метаданих та засобів ідентифікації об'єктів у змішаній архітектурі, для оптимізації обробки даних, що знаходяться реально в гетерогенному середовищі різноманітних сховищ і систем зберігання даних корпоративної комп’ютерної мережі, і дають можливість побудови єдиного віртуального простору для обробки прикладних задач незалежно від місця знаходження реального ресурсу.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Стенін, А.
 
Date 2015-10-02T15:32:39Z
2015-10-02T15:32:39Z
2014
 
Type Technical Report
 
Format 216 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.13.03
Д/б №2620-п
Створення науково-навчального ІТ-середовища ВНЗ з комплексної розробки та досліджень конкурентноспроможних технологій і матеріалів з наноелектроніки та нанотехнологій : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. А. Стенін. - К., 2014. - 216 л. + CD-ROM. - Д/б №2620-п
0113U003351
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/12650
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.