Запис Детальніше

Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів
 
Creator Мироничева, О. С.
Myronycheva, E.
 
Description The influence of humidity on the technological parameters of wheat straw for use in mushroom cultivation was determined. It was found that high moisture stimulates the development of CFU mesophilic microflora by 4 times and causes the accumulation of nitrogenous compounds by 1,9 times. Therefore, during the preparation of such materials one must take into account the initial moisture (11–12%) and to create optimal conditions for its storage.
Досліджено вплив вологості на технологічні показники соломи пшениці для застосування у грибівництві. Встановлено, що підвищена вологість стимулює розвиток КУО мезофільної мікрофлори до 4 разів та призводить до збільшення азотовмісних сполук у 1,9 раза. Тому при заготівлі такої сировини слід враховувати початкову вологість та створювати оптимальні умови для її зберігання.
 
Date 2014-08-15T07:59:40Z
2014-08-15T07:59:40Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Мироничева. О. С. Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів / О. С. Мироничева // Вісник ЖНАЕУ. – 2013. – № 1, т. 1. – С. 134–138.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/475
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет