Запис Детальніше

Порівняльний аналіз якості харчових продуктів у постчорнобильський період у Житомирській області

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняльний аналіз якості харчових продуктів у постчорнобильський період у Житомирській області
 
Creator Довгій, Ю. Ю.
Котелевич, В. А.
Бондар, М. О.
Жеревчук, А. І.
Коритко, Ю. О.
Dovgiy, Y.
Kotelevich, V.
Bondar, M.
Zherevchuk, A.
Korytko, Y.
 
Description The quality of stock-breeding products (1990-2010) in victim in consequence of damage on CHAES Zhytomir area was vastly perfected. At the average on Zhytomir region was founded only 5% tests of meat with exceeding in 2010. Particularly high there is contents of Cesium radionuclids in mushroom. The per cent of exceeding at the average on Zhytomir region amount to 38,6, that is higher on 33,1% in 2008 and 30,7% in 2007. The second source of the radioactive irradiation of the these region population are a timber berries.
Якість тваринницької продукції (1990–2010 рр.) у потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС районах Житомирської області значно покращилась. У середньому по Житомирській області було виявлено у 2010 р. лише 5 % проб м’яса з перевищенням. Однак питома активність грибів залишається на дуже високому рівні. Так, відсоток перевищень у середньому по Житомирській області у 2010 р. становив 38,6, що вище показника за 2008 р. на 33,1 % та за 2009 р. – на 30,7 %. Другим джерелом радіоактивного опромінення населення є лісові ягоди.
 
Date 2014-08-07T10:46:46Z
2014-08-07T10:46:46Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Порівняльний аналіз якості харчових продуктів у постчорнобильський період у Житомирській області / Ю. Ю. Довгій, В. А. Котелевич, М. О. Бондар, А. І. Жеревчук, Ю. О. Коритко // Вісник ЖНАЕУ. – 2011. – № 2, т. 1. – С. 191–198.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/345
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет