Обґрунтування виробництва органічного добрива з відходів шкіряного виробництва та осаду очисних споруд
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Обґрунтування виробництва органічного добрива з відходів шкіряного виробництва та осаду очисних споруд
|
|
Creator |
Бунчак, О. М.
Bunchak, O. |
|
Subject |
відходи
біологічна ферментація хром органічне добриво waste biological fermentation chromium organic fertilizer |
|
Description |
The paper substantiates the technology of producing organic fertilizer with a balanced Cr3+ content using the method of biological fermentation of the tanning industry waste. It also presents modern data on biological properties of chromium (Cr3+), its presence in the nature, availability and metabolism of different chromium compounds in human and animals bodies. The studies conducted have determined the dependence of the chromium content in the fertilizer "ODUD" on the addition of various components. The fertilizer obtained contains 250–420 mg of trivalent chromium per 1 kg, which does not exceeds the maximum permissible concentration standards.
Обґрунтовано технологію виробництва органічного добрива з збалансованим вмістом Cr3+ методом біологічної ферментації відходів шкіряної промисловості. Розглянуто сучасні дані щодо біологічних властивостей хрому (Cr3+), його знаходження в природі, доступності та метаболізму різних його сполук в організмі людини та тварин. Проведеними дослідженнями встановлено залежність вмісту хрому в добриві «ОДУД» від додавання різних компонентів. Отримане добриво містить 250–420 мг/кг, трьохвалентного мікроелементу хрому що не перевищує нормативи гранично допустимих концентрацій. |
|
Date |
2015-02-04T11:20:30Z
2015-02-04T11:20:30Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Бунчак О. М. Обґрунтування виробництва органічного добрива з відходів шкіряного виробництва та осаду очисних споруд / О. М. Бунчак // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 1 (39), т. 1. – С. 106-111.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/690 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|