Запис Детальніше

Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів
 
Creator Кучерявий, В. П.
Kucheriavyi, V.
 
Subject пробіотики
шлунок
кишківник
кислотність
згодовування
молодняк
свині
probiotiks
stomach
intestines
acidity
feeding
young pigs
pigs
 
Description It has been stated that living microorganisms of the probiotik preparations are able to decrease the growth and development of pathogenous and conditionallypathogenous microorganisms due to their metabolites. With view of the above, feeding piglets on bacterial preparations such as laktyn K-10 and lactomin effects the decrease of pH indices in duodenum chyme and laktyn K-1 with enzyme preparation matseriza increase pH index of colon contents. Feeding of these preparations doesn’t cause any possible changes in pH indices in other intestine parts.
Встановлено, що живі мікроорганізми, які входять до складу про біотичних препаратів, за рахунок своїх метаболітів здатні змінювати рН середовища, пригнічувати ріст і розвиток патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Таким чином, згодовування молодняку свиней бактеріальних препаратів лактину К–10 та лактоміну впливає на зниження показника рН хімусу дванадцятипалої кишки, лактин К–1 з ферментним препаратом мацеразою підвищує показник рН вмістимого ободової кишки. В інших складових частинах кишківника, згодовування препаратів не викликає вірогідних змін показника рН їх вмісту.
 
Date 2015-02-09T09:28:05Z
2015-02-09T09:28:05Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Кучерявий В. П. Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів / В. П. Кучерявий // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 1 (39), т. 1. – С. 162-167.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/849
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет