Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів
|
|
Creator |
Кучерявий, В. П.
Kucheriavyi, V. |
|
Subject |
пробіотики
шлунок кишківник кислотність згодовування молодняк свині probiotiks stomach intestines acidity feeding young pigs pigs |
|
Description |
It has been stated that living microorganisms of the probiotik preparations are able to decrease the growth and development of pathogenous and conditionallypathogenous microorganisms due to their metabolites. With view of the above, feeding piglets on bacterial preparations such as laktyn K-10 and lactomin effects the decrease of pH indices in duodenum chyme and laktyn K-1 with enzyme preparation matseriza increase pH index of colon contents. Feeding of these preparations doesn’t cause any possible changes in pH indices in other intestine parts.
Встановлено, що живі мікроорганізми, які входять до складу про біотичних препаратів, за рахунок своїх метаболітів здатні змінювати рН середовища, пригнічувати ріст і розвиток патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Таким чином, згодовування молодняку свиней бактеріальних препаратів лактину К–10 та лактоміну впливає на зниження показника рН хімусу дванадцятипалої кишки, лактин К–1 з ферментним препаратом мацеразою підвищує показник рН вмістимого ободової кишки. В інших складових частинах кишківника, згодовування препаратів не викликає вірогідних змін показника рН їх вмісту. |
|
Date |
2015-02-09T09:28:05Z
2015-02-09T09:28:05Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Кучерявий В. П. Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів / В. П. Кучерявий // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 1 (39), т. 1. – С. 162-167.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/849 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|