Запис Детальніше

Методологія наукових досліджень в парадигмі синергетики

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методологія наукових досліджень в парадигмі синергетики
 
Creator Ходаківський, Є. І.
Данилко, В. К.
Цаль-Цалко, Ю. С.
Khodakivskyi, E.
Tsal-Tsalko, Yu.
 
Subject синергетика
парадигма
наукові дослідження
ринкова система
наукова думка
 
Description На зламі епох в науковому світогляді сталися докорінні та незворотні зміни: людство відмовилося від механістичного сприйняття картини світу і матеріалістичної теорії як методу пізнання, що розглядає досліджуваний об’єкт як стан закритої динамічної системи, ознакою і генеральною метою якої є стійка рівновага. Нині передова наукова думка ґрунтується на методології синергетики, тобто пізнанні закономірностей процесів утворення та функціонування систем, їх самоорганізації та самостабілізації, коректному коригуванні та визнанні провідної ролі зовнішнього середовища.
В монографії висвітлена основна ідея про те, що ринковій системі притаманна природа демократичності а, отже, необхідна відповідна парадигма мислення, зорею якої є синергетика.
Пропонується, в першу чергу, магістрам, які є основною вищої освітянської ланки і всім тим, хто прагне крокувати в ногу з цивілізованою сучасністю на шляху демократії, свободи і багатства.
 
Date 2015-11-18T13:56:23Z
2015-11-18T13:56:23Z
2009
 
Type Monograph
 
Identifier Ходаківський Є. І. Методологія наукових досліджень в парадигмі синергетики : монографія / Є. І. Ходаківський, В. К. Данилко, Ю. С. Цаль-Цалко ; за заг. ред. Є. І. Ходаківського. – Житомир : Житомирський держ. технол. ун-т, 2009. – 340 с.
978-966-683-178-4
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3074
 
Language uk
 
Publisher Житомирський державний технологічний університет