Запис Детальніше

Оптимізація державного галузевого стандарту за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування»

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимізація державного галузевого стандарту за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування»
 
Creator Некос, А.Н.
Tітенко, Г.В.
Некос, В.Ю.
Ричак, Н.Л.
 
Subject пропозиції оптимізації стандарту
фрактальні дисципліни
змістовні модулі
нефрактальні дисципліни
вибіркові фрактальні
вибіркові нефрактальні дисципліни
навчальні практики
виробничі практики
 
Description Досвід майже 10-ти річного використання державного галузевого стандарту, суттєва зміна назви галузі знань, керівні документи МОН України, досвід зарубіжних ВНЗ у зв'язку з включенням до Болонського процесу, потреба суттєво підвищити якість навчання при підготовці фахівця-еколога і т.і. диктують необхідність оптимізації існуючого галузевого стандарту. Вводиться поняття фрактальні, нормативні, підфрактальні нормативні, нормативні нефрактальні та вибіркові фрактальні навчальні дисципліни. Змістовні модулі знайшли реальне втілення в структуру стандарту. Кількість нормативних фрактальних дисциплін зменшена до 7, але суттєво збільшена кількість годин на кожну з них. Широке втілення знайшли наукові, науково-практичні, науково-методичні семінари за змістовними модулями та дисциплінами. У зв'язку з такою побудовою запропонованого варіанту стандарту принципово змінюється структура навчального процесу з циклу природничо-наукової підготовки.
 
Date 2011-06-15T11:25:14Z
2011-06-15T11:25:14Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Некос A.H., Tітенко Г.В., Некос В.Ю., Ричак Н.Л. Оптимізація державного галузевого стандарту за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» // Вiсник Харкiвського нацiонального унiверситету iм. В.Н. Каразiна. – 2008. – № 801. Сер.: Екологія. – С. 94 – 102
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/3443
 
Language uk
 
Publisher Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна