Запис Детальніше

Клінічна фармакологія

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Клінічна фармакологія
 
Creator Яблучанський, М.І.
Савченко, В.М.
Абдуєва, Ф.М.
Бичкова, О.Ю.
Бондаренко, І.О.
Бурда, І.Ю.
Власенко, О.О.
Єгорова, А.Ю.
Кулик, В.Л.
Кулик, О.Л.
Лисенко, Н.В.
Макієнко, Н.В.
Мальцева, М.С.
Мартим’янова, Л.О.
Солдатенко, І.В.
Томіна, О.Є.
Фомич, Г.М.
 
Description У підручнику повно та стисло висвітлено питання загальної і приватної клінічної фармакології. У розділі загальної клінічної фармакології розглядаються номенклатура та класифікаційна система АТС лікарських препаратів, клінічна фармакокінетика (основні шляхи запровадження та всмоктування лікарських препаратів, їх розподіл в організмі, метаболізм (біотрансформація), у тому числі при лікарських взаємодіях, виведення з організму, біодоступність і біоеквівалентність), клінічна фармакодинаміка (клінічна оцінка дії, механізми дії, дозування, вибірковість і побічна дія, клінічна фармакодинаміка в клінічній фармакогенетиці лікарських препаратів, особливості у вагітних і при лактації, у осіб похилого та старечого віку, фармакодинамічної взаємодії), загальні підходи до фармакотерапії (види та принципи фармакотерапії, загальні підходи до використання лікарських препаратів, фармакотерапія в дзеркалі генетичної унікальності людини), лікарська безпека, ідіосинкразія та несприятливі ефекти лікарських препаратів, моніторинг лікарських препаратів, ятрогенії, випробування нових лікарських препаратів (доклінічні, клінічні, місце плацебо в клінічних випробуваннях), державне регулювання лікарських препаратів. В основу приватної клінічної фармакології покладена класифікаційна система лікарських препаратів АТС. Викладена клінічна фармакологія засобів, що впливають на травну систему та метаболізм, систему крові та гемопоез, серцево-судинну систему, кортикостероїдів для системного використання, антибактеріальних для системного використання, що впливають на опорно-руховий апарат, діють на респіраторну систему.
Цільова аудиторія – студенти медичних факультетів, лікарі-інтерни вищих медичних навчальних закладів і закладів післядипломної медичної освіти, представники терапевтичних спеціальностей.
 
Date 2011-08-31T17:49:18Z
2011-08-31T17:49:18Z
2011
 
Type Book
 
Identifier Клінічна фармакологія : Підручник для студентів і лікарів / [Абдуєва Ф. М., Бичкова О. Ю., Бондаренко І. О. та ін.]; за загальною редакцією М. І. Яблучанського та В. М. Савченка. – Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2011. – 405 с.
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/4475
 
Language uk