Запис Детальніше

Типологія юридичної відповідальності за адміністративним правом України

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Типологія юридичної відповідальності за адміністративним правом України
 
Creator Мельник, С.М.
 
Subject типологія
юридична відповідальність
адміністративне право
нормативні конструкції юридичної відповідальності
типи юридичної відповідальності
 
Description Дисертацію присвячено здійсненню типологічного дослідження юридичної відповідальності в адміністративному праві. У рамках дослідження розглядаються функції юридичної відповідальності в адміністративному праві, наголошується на її важливості для регулювання відносин, які становлять предмет адміністративного права. Обґрунтовується можливість використання типології для дослідження юридичної відповідальності в адміністративному праві, виділяються основні її типологічні характеристики.
На підставі виокремлених типологічних характеристик розглядаються функціональні, організаційні, процесуальні та санкційні типи юридичної відповідальності в адміністративному праві. Окрему увагу приділено нетиповим нормативним конструкціям юридичної відповідальності в адміністративному праві.
У роботі продемонстровано можливості використання результатів типологічного дослідження для визначення принципів систематизації адміністративно-деліктного законодавства, а також для правотворчої діяльності у сфері створення нових нормативних конструкцій юридичної відповідальності в адміністративному праві.
 
Date 2015-09-04T21:31:08Z
2015-09-04T21:31:08Z
2015-09-05
 
Type Thesis
 
Identifier http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/10760
 
Language uk