Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України
|
|
Creator |
Мойсієнко, В. В.
Moysiyenko, V. |
|
Subject |
кормова сівозміна
багаторічні та однорічні трави проміжні культури удобрення якість кормів травосумішки forage crop rotation perennial and annual grasses intermediate crops fertilizers feed quality herbs combined crops |
|
Description |
The paper presents results of the multi-year scientific research of perennial and annual grasses in single-species and combined crops, interim crops, corn for silage, beets for fodder to increase their productivity, feed production and feed protein. It was established that the production of high quality herbal feed largely depends on the species composition of forage grops, fertilizers, optimum phase of the growing season, the use of organic matter plant - straw, green fertilizers, manure and so on. These factors, depending on the agro-climatic growing conditions, contribute to yielding 6–12 t / ha of dry matter, 5–11 t / ha of feed units and 0,8 to 1,7 t / ha of digestible protein with high-quality feed unit. The use of cabbage crops in stubbly sowings increases productivity of fodder per hectare for 36,3-37,8 % of feed units to the main field crops - winter rye for grain and makes it possible to improve the organization of green belt for animals. Викладені результати багаторічних наукових досліджень з багаторічними та однорічними травами в одновидових посівах й сумішках, проміжними культурами, кукурудзою на силос, буряками кормовими щодо підвищення їх кормової продуктивності, виробництва кормів і кормового білка. Встановлено, що виробництво якісних трав’яних кормів значною мірою залежить від видового складу кормових культур, удобрення, оптимальної фази вегетації рослин, застосування органічної маси рослин – соломи, зелених добрив, гною тощо. Ці фактори, залежно від агрокліматичних умов вирощування, сприяють забезпеченню 6–12 т/га сухої речовини, 5–11 т/га кормових одиниць та від 0,8 до 1,7 т/га перетравного протеїну за високої якості кормової одиниці. Використання капустяних культур у післяжнивних посівах підвищує продуктивність кормового гектара на 36,3–37,8 % за виходом кормових одиниць до основної культури поля – озимого жита на зерно – і дає змогу поліпшити організацію зеленого конвеєра для тварин. |
|
Date |
2016-02-04T07:53:33Z
2016-02-04T07:53:33Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Мойсієнко В. В. Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України / В. В. Мойсієнко // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 2 (50), т. 1. – С. 269–278.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3240 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|