Особливості проведення експертизи сортів вівса посівного (Avena sativa L.) і голого (A. sativa nuda L.) на відмінність, однорідність та стабільність
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Особливості проведення експертизи сортів вівса посівного (Avena sativa L.) і голого (A. sativa nuda L.) на відмінність, однорідність та стабільність
|
|
Creator |
Маційчук, В. М.
Matsyichuk, V. |
|
Subject |
овес
ознака відмінність однорідність стабільність feature race distinction homogeneity persistence |
|
Description |
This paper presents the methodology requirements of the new races of Avena sativa L. and A. sativa nuda L. examination as to distinction, homogeneity and persistence. There is also made a mention of the races of potatoes identification by the morphological traits descriptive method (qualitative, quantitative, and pseudo-qualitative aspects), shown in the table. There is made the features’ definition and there is indicated its importance to the international harmonization of the new plants kinds description by the member countries of UPOV. The article also highlights the features explanation according to the group traits along with documented show extents to phonological phase of growth and development. Features, presented in the article, provide the completeness of the morphological description, which is used for the new races of potatoes state registration and the new races right state registration execution. Викладено методичні вимоги щодо експертизи нових сортів з визначення відмінності, однорідності і стабільності сортів вівса посівного та голого. Зазначено також, що ідентифікацію сортів здійснюють методом опису морфологічних ознак (якісних, кількісних і псевдоякісних). Дано пояснення ознак, зазначено їхню важливість для міжнародної гармонізації описів сорту країнами-учасниками Міжнародного союзу з охорони нових сортів рослин (UPOV). Наведені пояснення групи ознак із задокументованими ступенями прояву у відповідну фенологічну фазу росту та розвитку. Подані в статті ознаки забезпечують повноту морфологічного опису, за яким проводять державну реєстрацію сорту таправ на нього. |
|
Date |
2016-02-11T11:52:32Z
2016-02-11T11:52:32Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Маційчук В. М. Особливості проведення експертизи сортів вівса посівного (Avena sativa L.) і голого (A.sativa nuda L.) на відмінність, однорідність та стабільність / В. М. Маційчук // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (47), т. 1. – С. 181–190.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3383 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|