Запис Детальніше

Психологія та педагогіка праці особистості

Репозиторій Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Психологія та педагогіка праці особистості
 
Creator Рибалка, Валентин В.
Rybalka, Valentyn V.
 
Subject психологія
практична психологія
праця особистості
обдарована дитина
майстерність дорослого
трудове виховання
психологія праці
 
Description Головна мета посібника – дати читачам наукове уявлення про основні поняття сучасної психології та педагогіки праці, сформувати змістовні установки й орієнтири, необхідні для організації психологічного забезпечення трудової діяльності та професійної підготовки українського робітника.
Посібник побудований на засадах особистісного підходу, що передбачає розуміння робітника як особистості, котра має величезний духовний, творчий, продуктивний, інноваційний потенціал. Цей підхід базується на використанні поняття психологічної структури особистості професіонала як основи проведення усіх необхідних заходів із професіографії, профорієнтації, відбору та підбору кадрів, роботи з персоналом, професійного навчання і виховання, формування професійної майстерності, підвищення ефективності професійної діяльності працівника.
У посібнику подано характеристику здатності особистості до трудової діяльності як родової властивості людини та її розвитку у дитини в процесі гри, навчання і трудової підготовки на рівні обдарованості і у дорослого – шляхом самоздійснення на рівні професійної майстерності і таланту працівника.
Призначений для педагогічних працівників загальноосвітніх закладів і майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів, студентів, викладачів, практичних психологів, керівників вищих навчальних закладів, слухачів інститутів післядипломної освіти. Може бути корисним для працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, представників галузевих профспілок, підприємств державної та недержавної форм власності, службовців і роботодавців.
 
Date 2015-11-13T08:32:07Z
2015-11-13T08:32:07Z
2014
 
Type Book
 
Identifier Рибалка В. В. Психологія та педагогіка праці особистості : від обдарованості дитини до майстерності дорослого : посіб. / В. В. Рибалка. – К. : Інститут обдарованої дитини, 2014. – 220 с.
978-966-2633-38-2 978-966-2633-38-2 978-966-2633-38-2
http://ephsheir.phdpu.edu.ua:8081/xmlui/handle/8989898989/1095
 
Language other
 
Publisher Інститут обдарованої дитини