Запис Детальніше

Розробка та дослідження мобільних ультразвукових дефектоскопів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження мобільних ультразвукових дефектоскопів
 
Subject ультразвуковий дефектоскоп
системи на кристалі АРМ
бездротова передача даних
неруйнівний контроль
технічна діагностика
621:179
 
Description Звіт про НДР: 33 с., 10 джерел.
Мета і завдання дослідження. Метою данної роботи є створення на базі сучасної системи на кристалі ARM ультразвукового дефектоскопа з використанням бездротової передачі данних для спрощення процесу отримання та передачі даних в системах неруйнівного контролю, збільшення вірогідності передачі даних за рахунок використання цифрової обробки і передачі безпосередньо цифрової інформації від первинного перетворювача до блоку обробки даних.
Об’єкт дослідження – бездротовий ультразвуковий дефектоскоп побудований з використанням системи на кристалі ARM.
Предмет дослідження – створення дефектоскопу з більшим функціоналом та кращими характеристиками.
Методи дослідження базуються на розробці та експериментальному дослідженні бездротових інтерфейсів передачі інформації, сучасного програмного забезпечення, цифрової обробки сигналів бездротових ультразвукових дефектоскопів.
Результати проведених досліджень та детальний їх аналіз дали змогу вдосконалити методику, надійність та точність неруйнівного контролю об’єктів та речовин. Застосування БПД для проведення НК в наш час безумовно дозволяє досягти кращого ефекту і економічної привабливості. Мобільність, зручність, надійність та легкість у створенні приладів та систем для НК з БПД відкриває новий напрямок в дефектоскопії. Відсутність з’єднувальних кабелів при передачі даних НК від і до об’єктів дає змогу проводити контроль в будь-якому просторовому положенні та в місцях з обмеженим доступом. Відсутність перешкод зменшує спотворення даних, які виникають при проходженні аналогового електричного сигналу кабелем, оскільки при використанні БПД передається лише цифрова інформація. Підключення і застосування ПК в системі НК дозволяє використовувати різноманітні методи обробки даних та здійснювати автоматичну реєстрацію та зберігання результатів діагностики.
 
Publisher НТУУ «КПІ»
 
Contributor Петрик , В. Ф.
 
Date 2017-02-01T09:43:08Z
2017-02-01T09:43:08Z
2015
 
Type Technical Report
 
Format 34 л.
 
Identifier Розробка та дослідження мобільних ультразвукових дефектоскопів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ «КПІ» ; кер. роб. В. Ф. Петрик . – К., 2015. – 43 л.
0112U004179
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/18678
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.