Запис Детальніше

Вплив калібрування яєць качок кросу «темп» на їх інкубаційні якості

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив калібрування яєць качок кросу «темп» на їх інкубаційні якості
Влияние калибровки яиц уток кросса «Темп» на их инкубационные качества.
Infl uence of grading eggs of ducks of cross type «Temp» on their hatching eggquality.
 
Creator Патрєва, Людмила Семенівна
Патрева, Людмила Семеновна
Patreva, Ludmila
 
Subject качки
інкубація яєць
маса яєць
утки
инкубация яиц
масса яиц
ducks
incubation of eggs
egg weight
 
Description Проведено аналіз інкубаційних якостей яєць качок кросу «Темп»
на початку продуктивного періоду. Встановлено, що підготовка яєць
качок до інкубації на основі їх калібрування на класи за масою із градацією 10 г дає можливість забезпечити підвищення результатів інкубації яєць масою 81-90 г та 91-100 г. Найменший за масою клас яєць
(70-80 г) мав нижчі показники інкубаційних якостей у порівнянні з
усіма калібрувальними класами і не мав вірогідної різниці із групою
яєць, які не були калібровані.
Проведен анализ инкубационных качеств яиц уток кросса «Темп» в на-
чале продуктивного периода. Установлено, что подготовка яиц уток на основе
их прединкубационной калибровки на классы по массе с градацией 10 г дает
возможность обеспечить повышение результатов инкубации яиц массой 81-90 г
и 91-100 г. Наименьший по массе класс яиц (70-80 г) имел более низкие показа-
тели инкубационных качеств в сравнении со всеми калибровочными классами
и не имел достоверной разницы с группой яиц, которые не были калиброваны.
The analysis of the hatching eggs of ducks qualities of cross type «Temp»
in the beginning of a productive period was made. It has been established the
preparation of eggs of ducks on the basis of their pre-incubation calibration weight
classes with gradation of 10 g makes it possible to improve the results of incubation
of eggs weight 81-90 g and 91-100 g. The lowest weight class eggs (70-80 g)
had lower rates of hatching qualities in comparison with all the calibration classes
and had no signifi cant difference with the group of eggs, which have not been
calibrated.
 
Date 2015-03-05T11:39:17Z
2015-03-05T11:39:17Z
2014
 
Type Other
 
Identifier Патрєва Л. С. Вплив калібрування яєць качок кросу «темп» на їх інкубаційні якості / Л. С. Патрєва // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Т. 2, Вип. 4 (80). – С. 173-177.
http://hdl.handle.net/123456789/1347
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет