Аналіз якості туш і м’яса свиней різних комерційних генотипів
DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Аналіз якості туш і м’яса свиней різних комерційних генотипів
Анализ качества туш и мяса свиней коммерческих генотипов. Analysis of the quality of carcasses and meat of pigs of different commersial genotypes. |
|
Creator |
Баньковська, Ірина Броніславівна
Баньковская, Ирина Брониславовна Ban'kovs'ka, Iryna |
|
Subject |
свині
комерційні поєднання порід якість туш якість м’яса m. longisimus dorsi m. semimembranosus pigs comersial combination of breeds quality of carcasses meat quality свиньи коммерческие сочетание пород качество туш качество мяса |
|
Description |
У статті подано результати аналізу прояву антагоністичних ознак у свиней сучасних комерційних генотипів: рівня м’ясної продуктивності та якості м’яса в цінних частинах туші – найдовшому м’язі спини і напівперетинчастому м’язі. Виявлено, що туші за виходом пісного м’яса відповідають вищим класам європейської системи (S)EUROP. Однак, показники якості м’яса мають ознаки PSE-свинини. Особливо низькою є його вологоутримуюча здатність, що призводить до втрат при охолодженні та зберіганні туш. Більші втрати спостерігаються у свиней поєднання двопородних свиноматок йоркшир х ландрас з кнурами гемпшир х дюрок. В статье представлены результаты анализа проявления антагонистичес- ких признаков у свиней современных коммерческих генотипов: уровня мясной продуктивности и качества мяса в ценных частях туши – длиннейшей мышце спины и полуперепончатой мышце. Выявлено, что туши по выходу постного мяса соответствуют высшим классам европейской системы (S) EUROP. Однако показатели качества мяса имеют признаки PSE-свинины. Низкая его влагоу- держивающая способность приводит к потерям при охлаждении и хранении туш. Высокие потери наблюдаются у свиней сочетания двупородных свинома- ток йоркшир х ландрас с хряками гемпшир х дюрок. In the article it is presented results on an analysis of displaying antagonistic traits in pigs of modern commercial genotypes, the level of meat productivity and meat quality in valuable parts of the carcass – m. longisimus dorsi, m. semimembranosus. It has been found out that the carcasses for the lean meat yield correspond to the higher classes of the European system (S) EUROP. However, indexes of the meat quality have traits of PSE-pork. Particularly waterholding capacity of meat is low which leads to loss at cooling and storage of carcasses. Higher losses are observed in pigs of combination of two breeds sows Yorkshire x Landrace with boars Hampshire x Duroc. |
|
Date |
2017-05-29T08:04:34Z
2017-05-29T08:04:34Z 2016 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Баньковська І. Б. Аналіз якості туш і м’яса свиней різних комерційних генотипів / І. Б. Баньковська // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - 3 (91). - С. 135-144.
http://hdl.handle.net/123456789/2010 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|