Запис Детальніше

Використання яловичини, одержаної від тварин різних вагових кондицій для виробництва ковбас

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання яловичини, одержаної від тварин різних вагових кондицій для виробництва ковбас
Использование говядины, полученной от животных разных весовых кондиций для производства колбас.
The use of beef obtained from animals of different weight conditions for the production of sausages.
 
Creator Петрова, Олена Іванівна
Петрова, Елена Ивановна
Petrova, Olena
Трибрат, Руслан Олександрович
Трибрат, Руслан Александрович
Tribrat, Ruslan
Сморочинський, О. М.
Smorochinsky, A.
Сморочинський, А. Н.
 
Subject велика рогата худоба
технологія
відгодівля
яловичина
варена ковбаса
органолептична оцінка
cattle
technology
the fattening beef
cooked sausage
organoleptic evaluation
 
Description Обгрунтовано актуальність досліджень технології виробництва яловичини за відгодівлі молодняку української червоної молочної породи в південному регіоні України. Проаналізовано класичну технологію виробництва варених ковбас та особливості приготування фаршу з використанням яловичини. Визначено ефективність відгодівлі молодняку великої рогатої худоби до різних вагових кондицій та вплив маси та технологічних властивостей яловичини на величину виходу варених ковбас та їх якість.
Обоснована актуальность исследований технологии производства говядины при откорме молодняка украинской красной молочной породы в южном регионе Украины. Проанализована классическая технология производства вареных колбас и особености приготовления фарша с использованием говядины. Определена эффективность откорма молодняка крупного рогатого скота до разных весовых кондиций и их влияние на массу говядины, технологические свойства сырья и величину выхода вареных колбас, их качество.
The topicality of technology researches of beef production with fattening calves of Ukrainian red dairy breed in the southern region of Ukraine is proved.
The classical technology of cooked sausages production and especially beef cooking. Is analyzed the efficiency of fattening young cattle of different weight conditions and the influence of masita technological properties of beef by the amount of output cooked sausages and their quality are determined.
It is showed that the live weight of animals of group 2 for the implementation of their meat at the age of 24 months was, on average, 577,6 kg and 18 months of age 444,2 kg. The results of researches proved that there is a tendency of more significant bodyfat of cattle that were fed for longer time with the aim to achieve their significant body weight. When trimming sides of beef obtained from steers of group 1, output of muscular tissue made up 76,56%, and the peers of group 2 – 80,39%.
It is established that the meat yield of the highest and first grade in half carcasses which is obtained from young cattle to high weight standards. Thus, for a limited number of cattle we have the ability to improve the base raw material for the meat industry.
It is established that due to the significant reduction in the cattle population, for a moderate level of feeding, appropriate non-castrated calves of Ukrainian red dairy breed fattened to high weight standards.
 
Date 2017-08-18T12:24:45Z
2017-08-18T12:24:45Z
2017
 
Type Other
 
Identifier Петрова О. І. Використання яловичини, одержаної від тварин різних вагових кондицій для виробництва ковбас / О. І. Петрова, Р. О. Трибрат, О. М. Сморочинський // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 1 (93). - С. 129-135.
http://hdl.handle.net/123456789/2258
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет