Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней
DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней
Technological and breeding-genetic factors of increasing the productivity of pigs. |
|
Creator |
Шебанін, Петро Олексійович
Шебанин, Петр Алексеевич Shebanin, Petro |
|
Subject |
свині
відгодівля кормовий автомат бункерна самогодівниця пробіотик ген катепсину L (CTSL) ген меланокортину (MC4R) pigs fattening feeding machine hopper self feeder probiotic cathepsin L gene (CTSL), melanocortin gene (MC4R) |
|
Description |
У дисертаційній роботі викладено результати дослідження впливу технологічних (вік свиноматок, тип годівниці, згодовування пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б») та селекційно-генетичних (породність, генотип за генами CTSL та MC4R) факторів на продуктивність свиней. Оцінено вікову динаміку показників відтворювальних якостей помісних свиноматок велика біла × ландрас та українська м’ясна × ландрас і визначено оптимальну тривалість їх господарського використання. Встановлено переваги використання кормового автомату при організації годівлі відгодівельного молодняку. Доведено позитивний вплив пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б» на формування відгодівельних і м’ясних якостей молодняку свиней. Визначено ступінь асоціації відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней з їх генотипами за генами катепсину L та меланокортину. The thesis presents the results of research of influence of technological (age of sows, type of feeder, the feeding of probiotic preparation «Bio Plus 2B») and breeding and genetic (breed, genotype by CTSL and MC4R genes) factors on the productivity of pigs. Appreciated age dynamics of reproductive qualities of hybrid sows of Large White × Landrace and Ukrainian Meat × Landrace and determined the optimal duration of their economic use. It is established the advantages of using feeding machine with feeding of fattening young pigs. It is proved positive effect of probiotic preparation «Bio Plus 2B» on the formation of fattening and meat qualities of young pigs. Determined the degree of association of fattening and meat qualities of young pigs with genotypes for genes of cathepsin L and melanocortin. |
|
Date |
2017-11-13T08:15:38Z
2017-11-13T08:15:38Z 2016 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Шебанін П. О. Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней : автореф. дис... канд. сільськогоспод. наук : 06.02.04 / Шебанін Петро Олексійович. – Миколаїв : МНАУ, 2016. – 23 с.
http://hdl.handle.net/123456789/2402 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|