Запис Детальніше

Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней
Technological and breeding-genetic factors of increasing the productivity of pigs.
 
Creator Шебанін, Петро Олексійович
Шебанин, Петр Алексеевич
Shebanin, Petro
 
Subject свині
відгодівля
кормовий автомат
бункерна самогодівниця
пробіотик
ген катепсину L (CTSL)
ген меланокортину (MC4R)
pigs
fattening
feeding machine
hopper self feeder
probiotic
cathepsin L gene (CTSL),
melanocortin gene (MC4R)
 
Description У дисертаційній роботі викладено результати дослідження впливу
технологічних (вік свиноматок, тип годівниці, згодовування пробіотичного
препарату «Біо Плюс 2Б») та селекційно-генетичних (породність, генотип за
генами CTSL та MC4R) факторів на продуктивність свиней.
Оцінено вікову динаміку показників відтворювальних якостей помісних
свиноматок велика біла × ландрас та українська м’ясна × ландрас і визначено
оптимальну тривалість їх господарського використання.
Встановлено переваги використання кормового автомату при організації
годівлі відгодівельного молодняку. Доведено позитивний вплив пробіотичного
препарату «Біо Плюс 2Б» на формування відгодівельних і м’ясних якостей
молодняку свиней.
Визначено ступінь асоціації відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней з їх генотипами за генами катепсину L та меланокортину.
The thesis presents the results of research of influence of technological (age of
sows, type of feeder, the feeding of probiotic preparation «Bio Plus 2B») and
breeding and genetic (breed, genotype by CTSL and MC4R genes) factors on the
productivity of pigs.
Appreciated age dynamics of reproductive qualities of hybrid sows of Large
White × Landrace and Ukrainian Meat × Landrace and determined the optimal
duration of their economic use.
It is established the advantages of using feeding machine with feeding of
fattening young pigs. It is proved positive effect of probiotic preparation «Bio Plus
2B» on the formation of fattening and meat qualities of young pigs.
Determined the degree of association of fattening and meat qualities of young
pigs with genotypes for genes of cathepsin L and melanocortin.
 
Date 2017-11-13T08:15:38Z
2017-11-13T08:15:38Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Шебанін П. О. Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней : автореф. дис... канд. сільськогоспод. наук : 06.02.04 / Шебанін Петро Олексійович. – Миколаїв : МНАУ, 2016. – 23 с.
http://hdl.handle.net/123456789/2402
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет