Запис Детальніше

Практичний довідник зі свинарства

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Практичний довідник зі свинарства
 
Creator Лихач, Вадим Ярославович
Likhach, Vadym
Лихач, Анна Василівна
Лихач, Анна Васильевна
Likhach, Anna
Луговий, Сергій Іванович
Луговой, Сергей Иванович
Крамаренко, Сергій Сергійович
Крамаренко, Сергей Сергеевич
Kramarenko, Sergej
Топіха, Віра Сергіївна
Топиха, Вера Сергеевна
Topyha, Vera
 
Subject фізіологія свиней
імунологія свиней
годівля свиней
репродукція свиней
утримання свиней
управління стадом
 
Description Завдяки багатоплідності, скоростиглості, великій забійній вазі при порівняно незначній витраті кормів на одиницю продукції, свинина відіграє головну роль в загальному виробництві м'яса (в УРСР 1970 — 46%). Вона майже вдвічі поживніша за яловичину і баранину. Завдяки цим прикметам значення свинарства постійно зростає, зокрема з поч. 19 ст. — зі збільшенням попиту на м'ясні продукти швидко зростаючого населення міст. Зростання кількості свиней у світі (у млн тонн): 1938-39 — 296, 1965-66 — 588, і вже зараз поголів'я свиней у світі становить понад 850 млн голів, більше половини його зосереджено в Азії. Китай посідає перше місце у світі за кількістю свиней (майже 50% світового виробництва). За обсягом свинарства вирізняються також США (10,3% світового виробництва), Бразилія, ФРН, Данія, Франція, Велика Британія, Нідерланди, Угорщина. Нині існує понад 600 порід свиней різних напрямків продуктивності (м'ясні, сальні, беконні, м'ясо-сальні).
 
Date 2018-02-15T09:44:59Z
2018-02-15T09:44:59Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Практичний довідник зі свинарства : виробничо-практичні рекомендації / [В. С. Топіха, В. Я. Лихач, С. І. Луговий та ін.]. - Миколаїв : МНАУ, 2016. - 73 с.
http://dspace.mnau.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2600
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет