Запис Детальніше

Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні
Использование иммунокастрации для улучшения качества туш хряков в условиях промышленного производства свинины в Украине
The usage of immunocastration for improvement of boars’ carcass quality in Ukrainian industrial farms
 
Creator Повод, М. Г.
Povod, M.
Кравченко, О. І.
Кравченко, О. И.
Kravchenko, O.
Гетя, А. А.
Getya, A.
 
Subject кнури
імунокастрація
хірургічна кастрація
якість туш
хряки
иммунокастрация
хирургическая кастрация
качество туш
boars
immunocastrated boars
surgically castrated boars
carcass quality
 
Description Повод М. Г. Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні / М. Г. Повод, О. І. Кравченко, А. А. Гетя // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2017. – Вип. 3 (95). – С. 176-183.
У роботі представлено порівняльний аналіз якості туш, отриманих від імунокастрованих та хірургічно кастрованих кнурів. Встановлено, що туші імунокастрованх кнурів мали меншу товщину шпику по всій туші, вищий вміст м’язової тканини, а також переважали хірургічно кастрованих за вмістом великокускових напівфабрикатів (ошийок, корейка, м’ясо окосту).
В данной статье представлены результаты сравнительного анализа качества туш, полученных от иммунокастрированных и хирургически кастрированных хряков. Установлено, что туши иммунокастрированных хряков имели меньшую толщину шпика по всей туше, болеем высокое содержание мышечной ткани, а также превосходили хирургически кастрированных по содержанию крупнокусковых полуфабрикатов (ошеек, корейка, мясо окорока).
In this article the results of comparative analyze of carcass quality of immunocastrated versus surgically castrated boars are shown. It has been determined that the carcasses, obtained from immunocastrated boars, had lower backfat level over the whole carcass and higher meat content. They also had higher content of semi-fi nished products like neck, loin, ham.
Сумський національний аграрний університет; Полтавська державна аграрна академія
 
Date 2018-02-27T07:14:21Z
2018-02-27T07:14:21Z
2017
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2717
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет