Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні
DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні
Использование иммунокастрации для улучшения качества туш хряков в условиях промышленного производства свинины в Украине The usage of immunocastration for improvement of boars’ carcass quality in Ukrainian industrial farms |
|
Creator |
Повод, М. Г.
Povod, M. Кравченко, О. І. Кравченко, О. И. Kravchenko, O. Гетя, А. А. Getya, A. |
|
Subject |
кнури
імунокастрація хірургічна кастрація якість туш хряки иммунокастрация хирургическая кастрация качество туш boars immunocastrated boars surgically castrated boars carcass quality |
|
Description |
Повод М. Г. Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні / М. Г. Повод, О. І. Кравченко, А. А. Гетя // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2017. – Вип. 3 (95). – С. 176-183.
У роботі представлено порівняльний аналіз якості туш, отриманих від імунокастрованих та хірургічно кастрованих кнурів. Встановлено, що туші імунокастрованх кнурів мали меншу товщину шпику по всій туші, вищий вміст м’язової тканини, а також переважали хірургічно кастрованих за вмістом великокускових напівфабрикатів (ошийок, корейка, м’ясо окосту). В данной статье представлены результаты сравнительного анализа качества туш, полученных от иммунокастрированных и хирургически кастрированных хряков. Установлено, что туши иммунокастрированных хряков имели меньшую толщину шпика по всей туше, болеем высокое содержание мышечной ткани, а также превосходили хирургически кастрированных по содержанию крупнокусковых полуфабрикатов (ошеек, корейка, мясо окорока). In this article the results of comparative analyze of carcass quality of immunocastrated versus surgically castrated boars are shown. It has been determined that the carcasses, obtained from immunocastrated boars, had lower backfat level over the whole carcass and higher meat content. They also had higher content of semi-fi nished products like neck, loin, ham. Сумський національний аграрний університет; Полтавська державна аграрна академія |
|
Date |
2018-02-27T07:14:21Z
2018-02-27T07:14:21Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2717
|
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|