Запис Детальніше

Урожайність сортів картоплі залежно від мінерального живлення та рістрегулюючих речовин за вирощування на краплинному зрошенні в умовах Півдня України

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Урожайність сортів картоплі залежно від мінерального живлення та рістрегулюючих речовин за вирощування на краплинному зрошенні в умовах Півдня України
 
Creator Гамаюнова, Валентина Василівна
Іскакова, Оксана Шаміліївна
Гамаюнова, Валентина Васильевна
Искакова, Оксана Шамильевна
Gamayunova, Valentina
Iskakova, Oksana
 
Subject картопля
сорт
мінеральні добрива
структура врожаю
урожайність бульб
якість бульб
регулятори росту
картофель
минеральные удобрения
структура урожая
урожайность клубней
качество клубней
регуляторы роста
potatoes
variety
fertilizer
crop structure
yield of tubers
tuber quality
growth regulators
 
Description У статті наведено результати досліджень з трьома сортами картоплі. Встановлено, що вирощувати картоплю у двоврожайній культурі за літнього садіння на краплинному зрошенні на півдні України доцільно. Урожайність формується сталою, істотно залежить від фону живлення та зростає за рахунок застосування регуляторів росту.
Дослідження проведено в навчально-науково-практичному центрі Миколаївського національного аграрного університету на чорноземі південному важкосуглинковому впродовж 2010-2012 рр. Роки досліджень незначно різнилися за основними кліматичними показниками і були характерними для півдня України.
Встановлено, що вирощувати картоплю усіх сортів, що взяті на вивчення у двоврожайній культурі за літнього садіння та краплинного зрошення на півдні України доцільно. Продуктивність бульб формується сталою і істотно залежить від фону живлення. За рахунок мінеральних добрив незалежно від дози та способу внесення врожайність бульб підвищується на 43-45 %. Застосування регуляторів росту сприяє подальшому збільшенню врожайності.
Досліджувані дози добрив N90P90K90 врозкид та N45P45K45 локально у шар грунту 0-12 см формують поживний режим грунту і продуктивність культури однакового рівня.
Стосовно структури врожаю, встановлено, що продуктивність картоплі залежить від кількості стандартних бульб під кущем та їх середньої маси.
 
Date 2018-03-06T11:46:18Z
2018-03-06T11:46:18Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Гамаюнова В. В. Урожайність сортів картоплі залежно від мінерального живлення та ріст регулюючих речовин за вирощування на краплинному зрошенні в умовах Півдня України / В. В. Гамаюнова, О. Ш. Іскакова // Вісник Уманського НУС. - 2014. – № 2. - С. 23-27.
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2789
 
Language other
 
Format application/pdf