Запис Детальніше

Ринок хліба і хлібобулочних виробів України: стан і перспективи розвитку

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ринок хліба і хлібобулочних виробів України: стан і перспективи розвитку
The market of bread and bakery products in Ukraine: state and prospects of development
 
Creator Костецька, Наталія Іванівна
Kostetska, Nataliia
 
Subject ринок хліба
хлібопекарські підприємства
хліб
хлібобулочні вироби
обсяг виробництва
асортимент
конкуренція
bread market
baking companies
bread
bakery products
production volume
product range
competition
338.45
 
Description Досліджено сучасний стан та перспективи подальшого розвитку ринку хліба і хлібобулочних виробів в Україні. Наведено статистичні дані про обсяги промислового виробництва та споживання хлібопекарської продукції. Проаналізовано наслідки впливу державного регулювання на діяльність хлібопекарських підприємств. Досліджено проблеми забезпечення хлібопекарських підприємств необхідними сировинними ресурсами належної якості за доступними цінами. Встановлено, що на ринку хліба і хлібобулочних виробів функціонує велика кількість підприємств різних розмірів і форм власності, які конкурують між собою на регіональних ринках. Окреслено перспективи подальшого розвитку ринку, що полягають у дослідженні реального попиту на хлібопекарську продукцію, забезпеченні підприємств необхідними ресурсами за прийнятними цінами, удосконаленні цінової політики.
The article investigates peculiarities of development of the market of bread and bakery products in Ukraine. The author shows statistic data about industrial production volumes of bread and bakery products and product consumption by population, outlines the reasons of the imbalance between production and consumption of bakery products, analyses changes in the structure of the group product range of bread and bakery products. The impact of state regulation on activity of baking companies that manifested in setting the upper limits of prices for socially important types of bread is characterized. Problems of providing baking companies by necessary raw materials of adequate quality at affordable prices are investigated. It is found that on the market of bread and bakery products operates a large number of enterprises of different size and form of ownership that compete on the regional markets. Competition is characterized by the following non-price factors such as product quality and product range of bread and bakery products and also the price factor that is important for people with low incomes. Prospects for the further market development that means investigation the real effective demand for bakery products in order to provide adequate supply from the manufacturers, providing businesses with the necessary resources at affordable prices, improving pricing policy with regard to interests of consumers and producers are outlined.
 
Date 2016-03-01T14:18:15Z
2016-03-01T14:18:15Z
2015-03-06
2015-03-06
2015-03-15
 
Type Article
 
Identifier Костецька Н. І. Ринок хліба і хлібобулочних виробів України: стан і перспективи розвитку / Наталія Костецька // Галицький економічний вісник, — Т. : ТНТУ, 2015 — Том 48. — № 1. — С. 26-31. — (Економіка та управління національним господарством).
2409-8892
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/13106
Kostetska N. (2015) Rynok khliba i khlibobulochnykh vyrobiv Ukrainy: stan i perspektyvy rozvytku [The market of bread and bakery products in Ukraine: state and prospects of development]. Galician economic bulletin (T.), vol. 48, no 1, pp. 26-31 [in Ukrainian].
 
Language uk
 
Relation Галицький економічний вісник Тернопільського національного технічного університету
Galician economic bulletin of Ternopil National Technical University
http://ukrhlibprom.org.ua/ua/publikaciii/jurnal_hlebniy-i-konditerskiy-biznes_8-oktyabr-2014.html
1. Виробництво промислової продукції за видами в Україні за січень – грудень 2011 року: статистичний бюлетень. – К.: Державна служба статистики України, 2012. – 136 с.
2. Виробництво промислової продукції за видами в Україні за січень – грудень 2012 року: статистичний бюлетень. – К.: Державна служба статистики України, 2013. – 216 с.
3. Виробництво промислової продукції за видами в Україні за січень – грудень 2013 року: статистичний бюлетень. – К.: Державна служба статистики України, 2014. – 226 с.
4. Промисловість України у 2007 – 2010 роках: статистичний збірник. – К.: Державна служба статистики України, 2011. – 307 с.
5. Статистичний щорічний України за 2010 р. – К.: Державна служба статистики України, 2011. – 560 с.
6. Статистичний щорічний України за 2013 р. – К.: Державна служба статистики України, 2014. – 533 с.
7. Хлебный бизнес: новые реалии – новые задачи [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://ukrhlibprom.org.ua/ua/publikaciii/jurnal_hlebniy-i-konditerskiy-biznes_8-oktyabr-2014.html
1. Vyrobnytstvo promyslovoi produktsii za vydamy v Ukraini za sichen – hruden 2011 roku: statystychnyi biuleten, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2012, 136 p.
2. Vyrobnytstvo promyslovoi produktsii za vydamy v Ukraini za sichen – hruden 2012 roku: statystychnyi biuleten, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2013, 216 p.
3. Vyrobnytstvo promyslovoi produktsii za vydamy v Ukraini za sichen – hruden 2013 roku: statystychnyi biuleten, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2014, 226 p.
4. Promyslovist Ukrainy u 2007 – 2010 rokakh: statystychnyi zbirnyk, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2011, 307 p.
5. Statystychnyi shchorichnyi Ukrainy za 2010 y, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2011, 560 p.
6. Statystychnyi shchorichnyi Ukrainy za 2013 y, K., Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy, 2014, 533 p.
7. Khlebnyi biznes: novye realii – novye zadachi [Electronic resource], Access mode: http://ukrhlibprom.org.ua/ua/publikaciii/jurnal_hlebniy-i-konditerskiy-biznes_8-oktyabr-2014.html
 
Rights © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2015
 
Format 26-31
 
Coverage Тернопіль
Ternopil
 
Publisher ТНТУ
TNTU