Запис Детальніше

Шлюбний договір у міжнародному приватному праві

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Шлюбний договір у міжнародному приватному праві
 
Creator Казарян, К.А.
 
Subject шлюбний договір
шлюб
міжнародне приватне право
шлюбні відносини
іноземний елемент
колізійне регулювання
 
Description Дисертація є комплексним науковим дослідженням шлюбного договору в міжнародному приватному праві. Розглянуто сучасні традиційні та альтернативні форми шлюбу, а також тенденції розвитку шлюбу як правового інституту, запропоновано визначення поняття «шлюб у міжнародному приватному праві»; окреслено коло осіб, між якими виникають шлюбні відносини, запропоновані визначення та класифікація шлюбних відносин, ускладнених іноземним елементом; запропоновано розмежовувати шлюбний договір у міжнародному приватному праві за світською та релігійною концепцією.
Виявлено особливості регулювання шлюбного договору з іноземним елементом на національному та міжнародному рівнях, систематизовано типові колізійні прив’язки у сфері договірних шлюбних відносин, встановлено їх спрямованість на реалізацію принципу тісного зв’язку в міжнародному приватному праві. Запропоновано визначення поняття «шлюбний договір у міжнародному приватному праві».
З’ясовано проблеми застосування колізійних норм при регулюванні шлюбного договору з іноземним елементом та запропоновано шляхи їх вирішення.
Досліджено особливості укладення, зміни, розірвання та визнання недійсним шлюбного договору з іноземним елементом.
 
Date 2016-05-31T13:23:26Z
2016-05-31T13:23:26Z
2016-05-31
 
Type Thesis
 
Identifier http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/11877
 
Language uk