Запис Детальніше

Малі коливання. I. Лінійні коливання

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Малі коливання. I. Лінійні коливання
 
Creator Ковальов, О.С.
Єзерська, О.В.
Майзеліс, З.О.
Чебанова, Т.С.
 
Subject теоретична механіка
малі коливання
лінійні коливання
нормальні моди
лінійний осцилятор
 
Description Тема «Малі коливання» посідає особливе місце в курсі теоретичної механіки. Цей розділ механіки найтісніше пов’язаний із проблемами фізики твердого тіла, оскільки багато задач з динаміки пружних систем, кристалічної решітки, магнітовпорядкованих і оптичних середовищ зводяться до дослідження простих коливальних моделей. Пропонований посібник складається із трьох частин. У першій частині будуть розглянуті лінійні коливання з одним ступенем свободи, із двома ступенями свободи та з багатьма ступенями свободи. Кожний розділ містить доповнення, які не є просто розбором складних задач із коментарями. Ці частини є само важливими, як і основний текст розділів, але винесені окремо, щоб не захаращувати основний текст. До кожного розділу пропонуються задачі для самостійного розв’язку (до них подано тільки відповіді) і задачі для домашніх завдань (без відповідей).
Даний навчально-методичний посібник призначений студентам фізичних спеціальностей, які вивчають теоретичну механіку, і містить приклади та задачі, розв’язок яких сприяє більш глибокому розумінню фізичних ідей механіки, розвитку необхідних практичних навичок у виконанні завдань з теорії лінійних коливань.
 
Date 2016-08-30T10:22:04Z
2016-08-30T10:22:04Z
2016-08-30
 
Type Learning Object
 
Identifier Ковальов О. С. Малі коливання. I. Лінійні коливання : навч.-метод. посіб. / О. С. Ковальов, О. В. Єзерська, З. О. Майзеліс, Т. С. Чебанова. – Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016. – 112 с.
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/12019
 
Language uk