Запис Детальніше

Механізми формування системи державного фінансового контролю в Україні

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Механізми формування системи державного фінансового контролю в Україні
 
Creator Хмельков, А.В.
 
Subject Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics
державний фінансовий контроль
концептуальна модель цілісної системи державного фінансового контролю
Кодекс державного фінансового контролю України
механізми фінансового контролю
система державного фінансового контролю
фінансовий контроль
механізми державного управління
 
Description Хмельков А.В. Механізми формування системи державного фінансового контролю в Україні. – На правах рукопису.
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління за спеціальністю 25.00.02 – механізми державного управління. – Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Харків, 2011.
В роботі обґрунтовано концептуальну модель цілісної системи державного фінансового контролю в Україні, в основу якої покладено принципи незалежності його видів, розмежування функцій контролю за виконанням видаткової і прибуткової частин державного бюджету, структурування та групування суб’єктів контролю за ознаками компетенції, обов’язковості, підпорядкованості. Визначено напрями вдосконалення організаційного механізму державного фінансового контролю, що полягає в упорядковані структурних зв’язків між його елементами та уточненні цілей і функцій контролю, щодо досягнення головної мети державного фінансового контролю, а також нормативно-правового механізму державного управління шляхом визначення та обґрунтування пропозицій до проекту Кодексу державного фінансового контролю України, який має стати системоутворюючим нормативним актом стосовно визначення видів, суб’єктів, об’єктів, предмета державного фінансового контролю дозволить подолати роздробленість і фрагментарність в організації державного фінансового контролю.
Класифіковано структурні зв’язки між складовими елементами системи фінансового контролю у їх ієрархічній послідовності за ознаками відповідності методів формам контролю та їх приналежності до аудиту (як методу попереднього контролю), інспектування (як методу поточного контролю), ревізії (як методу суцільного контролю).
 
Date 2017-03-08T09:09:10Z
2017-03-08T09:09:10Z
2011
 
Type Thesis
 
Identifier Механізми формування системи державного фінансового контролю в Україні : автореф. дис ... канд. наук з державного управління: 25.00.02 / Андрій Володимирович Хмельков . – Харків : Б.в., 2011 . – 19 с. – На укр. яз.
УДК 35.072.6:336.131
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/12583
 
Language uk
 
Publisher Віддруковано з оригінал-макета в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України