Запис Детальніше

Правовий статус юридичної служби органу місцевого самоврядування в Україні

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Правовий статус юридичної служби органу місцевого самоврядування в Україні
 
Creator Кравець, О.О.
 
Subject місцеве самоврядування
органи місцевого самоврядування
компетенція органів місцевого самоврядування
правова робота
юридична служба органу місцевого самоврядування
правовий статус юридичної служби
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.02 – конституційне право; муніципальне право. – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харків, 2017.
Дисертація присвячена комплексному дослідженню правового статусу юридичної служби органу місцевого самоврядування в Україні. Проведено комплексний аналіз теоретико-філософських підходів до розуміння ролі місцевого самоврядування в становленні та розвитку демократичної правової державності, досліджено поняття правової роботи і юридичної служби в органах місцевого самоврядування і роль юридичної служби в реалізації принципів місцевого самоврядування.
Піддано комплексному аналізу чинну конституційно-правову та законодавчу базу, що формує компетенцію юридичної служби органу місцевого самоврядування, її правовий статус та організаційно-правові форми її діяльності.
Досліджено актуальні питання вдосконалення організаційного та правового забезпечення діяльності юридичної служби органу місцевого самоврядування на прикладі її ролі в організації та здійсненні нормотворчої діяльності органу місцевого самоврядування, міжнародного та міжмуніципального співробітництва органу місцевого самоврядування та безоплатної правової допомоги в територіальній громаді.
 
Date 2017-09-05T15:11:14Z
2017-09-05T15:11:14Z
2017-09-05
 
Type Thesis
 
Identifier http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/13325
 
Language uk