Запис Детальніше

Фіскальні органи як складова державного апарату: теоретико-правові аспекти

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Фіскальні органи як складова державного апарату: теоретико-правові аспекти
 
Creator Форостянко, Д.В.
 
Subject фіскальна функція держави
механізм держави
органи держави
фіскальні органи
податкові органи
митні органи
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень. – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харків, 2018.
Дисертація присвячена дослідженню юридичної природи фіскальних органів та основних закономірностей їх розвитку в межах державно організованого суспільства. Надано теоретико-правову характеристику фіскальних органів як органів державної влади, розкрито юридичну природу, ознаки і види цих органів, наведено приклади їх організаційно-функціональної побудови у різних державах світу.
Проаналізовано основні підходи до побудови системи органів, які здійснюють фіскальну функцію держави. Визначено види фіскальних органів, сучасні тенденції їх системно-структурної організації, форми і методи діяльності. Розкрито система нормативно-правових актів, що регламентують статус і порядок діяльності фіскальних органів держави, а також сучасні тенденції правового регулювання в даній сфері.
 
Date 2018-10-30T18:04:33Z
2018-10-30T18:04:33Z
2018-10-30
 
Type Thesis
 
Identifier http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/14329
 
Language uk