Запис Детальніше

Стиль керівництва як фактор формування корпоративного духу колективу

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стиль керівництва як фактор формування корпоративного духу колективу
 
Creator Шушкевич, Мар'яна Володимирівна
 
Contributor Періг, Ірина Мирославівна
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
 
Subject 053
психологія
159.9
 
Description У дипломній роботі висвітлена проблема впливу стилю керівництва на корпоративний дух, соціально-психологічний клімат та процеси групової динаміки в колективі.
Актуальність дослідження зумовлена тим, що сучасний стан економіки, суспільного розвитку потребує для керівництва людей компетентних, ділових, творчих, відповідальних, які дбають про виробництво і персонал, про самовдосконалення і професійне вдосконалення працівників.
З’ясовано, що корпоративна культура є інструментом ефективного управління підприємством і дає змогу значно підвищити продуктивність праці, звести до мінімуму плинність кадрів в умовах, коли конкуренція загострюються, і доводиться боротися за матеріальні засоби.
Визначено, що корпоративний дух компанії – це відчуття працівником на ціннісно-смисловому рівні своєї єдності з робочою групою, первинним структурним підрозділом колективу.
З’ясовано, що керівництво – здійснюваний індивідом чи колективним суб’єктом соціально-психологічний вплив на інших людей з метою структурування дій та відносин у групі (організації).
Охарактеризовано основні стилі керівництва, професійно-важливі якості успішного керівника, їх вплив на динаміку групових процесів, соціально-психологічний клімат у колективі.
Емпірично досліджено, що високий рівень демократичного стилю управління є домінуючим серед усіх видів керівництва. У досвідчених керівників спостерігається комбінація різних стилів управління. Задоволеність міжособистісними стосунками опосередковано залежить від стилю керівництва, який, у свою чергу, є похідним від особистості керівника.
Доведено, що соціально-психологічний клімат, стан групової психіки, а також корпоративний дух колективу в значній мірі залежить від керівника.
В дипломній роботі виконано теоретичне та емпіричне дослідження проблеми впливу стилю керівництва на корпоративний дух, соціально-психологічний клімат та процеси групової динаміки в колективі.
Охарактеризовано основні стилі керівництва, професійно-важливі якості успішного керівника, їх вплив на міжособистісні стосунки у колективі та ставлення працівника до змісту та характеру професійної діяльності та визначення своєї ролі та участі у ній.
Описано організацію та процедуру проведення емпіричного дослідження. Доведено, що соціально-психологічний клімат, стан групової психіки, а також корпоративний дух колективу в значній мірі залежить від керівника.
 
Date 2018-12-18T06:15:00Z
2018-12-18T06:15:00Z
2018-12
 
Type Thesis Abstract
 
Identifier Шушкевич М.В. Стиль керівництва як фактор формування корпоративного духу колективу: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „053 — психологія“/ М.В. Шушкевич. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26354
 
Language uk
 
Rights Шушкевич М.В.
 
Coverage ТНТУ ім. І. Пулюя
UA