Запис Детальніше

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА (НА ПРИКЛАДІ ТОВ «ІНТЕРФОМ-ЗАХІД»)

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА (НА ПРИКЛАДІ ТОВ «ІНТЕРФОМ-ЗАХІД»)
Financial and economic mechanism for ensure effective activity of the enterprise(LLC «Interfom-Zakhid» as a case study)
 
Creator ЖУКРОВСЬКА, АННА ЮРІЇВНА
 
Contributor Винник, Тетяна Михайлівна
Бурліцька, Оксана Петрівна
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
 
Subject 072
фінанси, банківська справа та страхування
фінансово-економічний механізм, фінансова рівновага, фінансова стійкість, SWOT-аналіз, диверсифікація виробництва
УДК 336
 
Description Об’єкт дослідження – фінансово-економічний механізм, на прикладі ТОВ «Інтерфом-Захід».
Мета дослідження – визначення та обґрунтування фінансово-економічного механізму забезпечення ефективної діяльності підприємства (на прикладі ТОВ «Інтерфом-Захід»).
Методи дослідження.У роботі для вирішення поставлених завдань та досягнення мети застосовано наступні методи: історико-економічний (при дослідженні сутності фінансово-економічного механізму та його значення у забезпеченні ефективної діяльності підприємства); системного підходу (при дослідженні фінансових індикаторів, які формують фінансово-економічний механізм); аналізу та синтезу (при здійсненні оцінки фінансового стану досліджуваного підприємства); порівняльний та структурний (при здійсненні оцінки фінансово-економічних показників стану галузі функціонування досліджуваного підприємства); економіко-математичного моделювання (при розробці регресійної моделі взаємозв’язку між собівартістю продукції та витратами, що її складають, та проведенні регресійного аналізу впливу незалежних змінних на залежну величину – чистий дохід від реалізації продукції).
У магістерській роботі висвітлено теоретичні та практичні аспекти функціонування фінансово-економічного механізму; охарактеризовано виробничо-господарську діяльність ТОВ «Інтерфом-Захід»; визначено тип фінансової політики щодо фінансування активів керівництвом підприємства; здійснено SWOT-аналіз, як інструмент стратегічного управління у забезпеченні ефективної діяльності ТОВ «Інтерфом-Захід», а також обґрунтовано економічну ефективність управління операційною діяльністю підприємства за допомогою математичної моделі на основі регресійного аналізу.Зважаючи на те, що за аналізований період підприємство є збитковим, маючи високу собівартість виготовленої продукції та непокриті збитки: згідно прогнозу на основі регресійної моделі, собівартість реалізованої продукції найближчі три роки має тенденцію до зростання, ми пропонуємо для ТОВ «Інтерфом-Захід» щоквартально знижувати рівень матеріальних витрат (за рахунок економії енергоресурсів) на 10%, тоді собівартість реалізованої продукції буде знижуватися на 7,9%. Також, для підвищення конкурентоспроможності запропоновано диверсифікувати виробництво, відкрити ще один цех з лінією виробництва кількох видів ППУ, що вплине на ефективну діяльність підприємства та потенціал фінансової стійкості.
 
Date 2018-12-21T15:36:12Z
2018-12-21T15:36:12Z
2018-12
2018-12
 
Type Master Thesis
 
Identifier Жукровська А. Ю. Фінансово-економічний механізм забезпечення ефективності діяльності підприємства (на прикладі ТОВ «Інтерфом-Захід»): автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „072 — фінанси, банківська справа та страхування“/ А.Ю. Жукровська. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 16 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26482
 
Language uk
 
Rights ©Жукровська А. Ю., 2018
 
Coverage Тернопіль
UA