Запис Детальніше

МЕТОД ОПРАЦЮВАННЯ РЕОГРАФІЧНОГО СИГНАЛУ ДЛЯ РОЗШИРЕННЯ ДІАГНОСТИЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОМП’ЮТЕРНИХ РЕОГРАФІВ

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title МЕТОД ОПРАЦЮВАННЯ РЕОГРАФІЧНОГО СИГНАЛУ ДЛЯ РОЗШИРЕННЯ ДІАГНОСТИЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОМП’ЮТЕРНИХ РЕОГРАФІВ
 
Creator Бенцал Богдан Васильович
 
Contributor Хвостівський, Микола Орестович
 
Subject 163 Біомедична інженерія
реографічний сигнал
періодично корельований випадковий процес
компонентний метод опрацювання
програмне забезпечення
519.216:612.16
 
Description Бенцал Богдан Васильович. Метод опрацювання реографічного сигналу для розширення діагностичних можливостей комп’ютерних реографів. – Рукопис.
Дипломна робота магістра за спеціальністю 163 «Біомедична інженерія», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2018.
У дипломній роботі магістра обґрунтовано структуру математичної моделі реографічного сигналу у вигляді періодично корельованого випадкового процесу, яка враховує у своїй структурі повторність та випадковість досліджуваного сигналу і дає змогу розробити ефективні методи отримання цінної діагностичної інформації про стан кровотоку серцево-судинної системи. На базі обґрунтованої математичної моделі та компонентного методу розроблено метод та алгоритм опрацювання реографічного сигналу, який забезпечує процедуру числення діагностичних ознак у вигляді кореляційних компонент як чутливих показників стану кровотоку серцево-судинної системи людини.
На базі методу та алгоритму розроблено програмне забезпечення в середовищі Matlab для автоматизації процесу опрацювання реографічного сигналу як періодично корельованого випадкового процесу компонентним методом у складі комп’ютерних реографів.
Ключові слова: реографічний сигнал, математична модель, періодично корельований випадковий процес, компонентний метод опрацювання, програмне забезпечення.
 
Date 2018-12-22T19:31:22Z
2018-12-22T19:31:22Z
2018-12-22
 
Type Thesis Abstract
 
Identifier Бенцал Б.В. Метод опрацювання реографічного сигналу для розширення діагностичних можливостей комп’ютерних реографів: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „163 — біомедична інженерія“/ Б.В. Бенцал. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 7 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26541
 
Language uk
 
Coverage Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
 
Publisher Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя