Запис Детальніше

МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ОПТИМАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ВАЛКОВОГО РОЗКАЧУВАННЯ

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ОПТИМАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ВАЛКОВОГО РОЗКАЧУВАННЯ
METODS OF CALCULATION OF OPTIMAL PARAMETERS OF ROLLING
 
Creator Стадник, Ігор Ярославович
Федак, Сергій Ігнатович
Пащенко, Б.С.
Ткачук, Н.А.
 
Contributor Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Національний університет харчових технологій
 
Subject Dough Injection Heat conduction Heat propagation Heat flux Roll
664.643.1
 
Description У статті проведено аналітичний аналіз дії валків на середовище при
деформаційних впливах. Запропоновано шляхи вибору оптимального варіанта
процесу для забезпечення максимального або мінімального значення пара-
метрів (критерію). Розглянуто фізичну сутність рівняння енергетичних по-
токів інтенсивності деформації маси середовища, що залежить від способу
прикладання механічних сил, ступеня його попередньої дисперсності (рецепту-
ра) і фізико-механічних властивостей. Для більшої наглядності і розуміння
загального виконання досліджень запропоновано схему причинно-наслідкових
зв’язків між середовищем і валком, що визначають зміну температури про-
цесу нагнітання тіста.
Відмічено, що визначення температурних потоків при проходженні про-
цесу нагнітання середовища валковими робочими органами відіграє важливу
роль для розрахунків конструювання формувального, розкочувального, змішу-
вального обладнання. Одержані дані дають відповідь на ряд запитань про
можливість терморегулювання процесу дії робочих органів на середовище.
Розглянуто зміну енергетичного потенціалу при взаємодії в’язкого сере-
довища з обертовими робочими органами ролика у формувальній машині.
Обмін енергії між рухомими частинками виявляється внаслідок зіткнення
молекул більш нагрітої частини тіла з більшою енергією та перенесення
енергетичної частки до сусідніх частинок з меншою енергією. Відзначено,
що визначення температурних потоків під час процесу інжекції середовища
робочими органами роликів відіграє важливу роль у розрахунку дизайну
формування, перевертання, змішування.
 
Date 2018-12-23T17:02:54Z
2018-12-23T17:02:54Z
2018-12-27
2018-11-11
 
Type Article
 
Identifier 1. Drozdziel Pawel, Derkach Andrij, Stadnyk Igor, Vitenko Tatiana Simulation of components mixing in order to determine rational parameters of working bodies. Advances in Science and Technology Research Journal. 2016. Vol. 9. P. 130—138.
2. Stadnyk I., Novak L., Matenchuk L. Global rheological approach to the quality of medium injected by the rollers. Potravinarstvo Slovak Journal for Food Sciences. 2018. Vol. 1. P. 1—8.
3. Гаврилко П., Дeркач А., Стадник I. Обгрунтування параметрів, що відбуваються в робочих камерах машин з валковими робочими органами. Хранение и переработка зерна. 2017. Том 2, № 2(210). С. 34—38.
4. Арет В.А., Мачихин Ю.А. Формование конфетных масс выдавливанием. Москва: МТИПП, 1969. 35 с.
5. Андреев А.Н. Выбор реологической модели пресного слоеного теста. Проблемы оборудования в торговле и общественном питании: Внутривуз. сб. научн. тр. Л.: ЛИСТ, 1976. Вып. 58. С. 5—8.
6. Зайцев А.В., Пеленко Ф.В. Моделирование течения вязкой жидкости в трубе. Электро- нный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств». Санкт-Петербург: СПбГУНиПТ, 2012. № 1. март 2012.
7. Стадник І.Я. Науково-технічні основи процесів та розробка обладнання для безло- патевого замішування тіста: автореферат док.тех.наук. Київ. 2013. 42 с.
8. Андреев А.Н. Расчет энергосиловых параметров процесса раскатки теста на валко- вой машине. Вопросы торгово-технологического оборудования: Внутривуз. Сб. науч. тр. Л.: ЛИСТ, 1975. Вып. 50. С. 4—7.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26574
 
Language uk
 
Relation http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/28636/1/Tom_24_%236.pdf
 
Format 90-99
 
Coverage Київ
UA
 
Publisher Національний університет харчових технологій