Запис Детальніше

Розробка та дослідження автоматизованої системи управління процесами подрібнення сировини та оцукрення крохмалю при виробництві спирту із крохмалевмісної сировини на стадії приготування сусла

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження автоматизованої системи управління процесами подрібнення сировини та оцукрення крохмалю при виробництві спирту із крохмалевмісної сировини на стадії приготування сусла
 
Creator Ковалюк, Володимир Миколайович
Піль, Ярослав Романович
 
Contributor Голотенко, Олександр Сергійович
 
Subject 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
681.53
 
Description В даній магістерській роботі було розроблено автоматизовану систему управління процесами подрібнення сировини, розчинення та оцукрення крохмалю та зброджування сусла на базі ДПЛСДК.
Розроблена автоматизована система, в порівнянні з існуючою, має ряд переваг. Вона дозволяє:
– зменшити час реагування на зміну параметрів під час проходження технологічного процесу;
– збільшити точність регулюючого впливу, зокрема завдяки використанню більш точних давачів;
– суттєво підвищити надійність роботи обладнання шляхом використання ПЛК TSX 37, який централізовано керує техпроцесом згідно програми, що виключає можливість виникнення внутрішніх синтаксичних конфліктів, що є досить поширеним для старої системи;
– підвищити гнучкість системи через можливість налагодити виробничу систему на інші технологічні параметри шляхом зміни керуючої програми а не втручанням у фізичну будову системи.
 
Date 2018-12-24T16:22:06Z
2018-12-24T16:22:06Z
2018-12-24
2018-12-24
 
Type Master Thesis
 
Identifier Ковалюк В.М., Піль Я.Р. Розробка та дослідження автоматизованої системи управління процесами подрібнення сировини та оцукрення крохмалю при виробництві спирту із крохмалевмісної сировини на стадії приготування сусла : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Я.Р. Ковалюк — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 6 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26619
 
Language uk
 
Relation 1. Маринченко В. А., Цыганков П. С. Швец В. Н. Интенсификация спиртового производства. – Киев: Техніка, 1983. – 126с. 2. Программируемые логические контролеры TSX 37, TSX 57 фирмы «Шнайдер Электрик» - Техническая документація, 342с. 3. Микитишин А.Г., Митник М.М. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Програмне забезпечення комп’ютерно-інтегрованих технологій” (для студентів спеціальностей 6.092501, 6.092502, 7.092501, 7.092501). – Т: ТДТУ ім.. Івана Пулюя, 2000. – 77 с. 4. М. П. Гандзюк, Є. П. Желібо, М. О. Халімовський Основи охорони праці. Київ „Каравела” 2004р.-407. 5. Регламент виробництва спирту етилового з крохмалевмісної сировини. Частина 1.: Київ, 1999р.-181с. 6. Ровинский Л. А. Системы управления и средства автоматизации спиртового производства.– М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984р.-216с. 7. А. И. Иванов, В. Н. Зотов Оборудование спиртового производства.–М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981р.-208с. 8. Оборудование спиртовых заводов Под ред. С. П. Колоскова.– М.: Пищевая промішленность, 1975р.-296с. 9. Славуцкая Н. И., Мендельсон Л. Н. Охрана окружающей среды в спиртовом производстве.– М.: Агропромиздат – 1985р.-76с. 10. Райхер Я. Г. Основы автоматизации процессов спиртового производства.–М.: Пищевая пром-сть, 1972р.-341с. 11. Справочник типовых инструкций по охране труда. под. ред. Степаненко В.Л. М.: Высшая школа, 1985., - 600 с. 12. Кречетников Н.П., Морозов В.Т., Оловяшников Н.П. Гражданская оборона на преприятиях. М.: Машиностроение , 1965, 140 с. 13. Типові інструкції з охорони праці за професіями та видами робіт у спиртовому та лікерно-горілчаному виробництвах. Затв. Держхарчопромом України 06.03.97 №15
 
Coverage ТНТУ
UA