Запис Детальніше

Вплив проникаючого акустичного випромінювання на поліагрегатний підвіс гіроскопа і похибки вимірювань на резонансному рівні

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив проникаючого акустичного випромінювання на поліагрегатний підвіс гіроскопа і похибки вимірювань на резонансному рівні
 
Creator Фесенко, Cергій Вікторович
 
Contributor Карачун, Володимир Володимирович
 
Subject зона каустики
кут співпадання
резонанс
буферна зона
маскування
обмежена примітність
caustic zone
angle of coincidence
resonance
buffer zone
disguise
limited perceptibility
зона каустики
угол совпадения
резонанс
буферная зона
маскировка
ограниченная приметность
629.7.054:534.83:531.383](043.3)
 
Description Дисертаційна робота присвячена поглибленому вивченню природи виникнення зони каустики в поліагрегатному підвісі поплавкового гіроскопа, причини формування таких зон в підвісі, їх розвиток у часі і просторі і вплив на виникнення додаткових похибок поплавкового гіроскопа на резонансному рівні хвильового співпадання.
Побудовані розрахункові схеми пружної взаємодії проникаючого акустичного випромінювання з поплавковим гіроскопом класу ДУСУ2 надають можливість для поглибленого аналізу причин появи технологічних ризиків експлуатаційних умов внаслідок формування особливостей резонансного типу –
за умови великого значення хвильового розміру та незначної величини хвильового розміру. Додатково виявлена небезпека формування ще одного резонансу в підвісі – комбінованого резонансу.
Проведені напівнатурні стендові дослідження ДУСУ2-30В та встановлена можливість штучного формування буферної зони для боротьби з негативним впливом проникаючого акустичного випромінювання на прилад.
Встановлено наявність в рідинній складовій підвісу гіроскопа окрім циліндричної zone kaustikos ще і плоскої каустики в площині шпангоута корпуса.
Експериментально доведена наявність висхідних теплових потоків і температурного стрибка у рідинній частині підвісу гіроскопа, які суттєво змінюють вихідний статичний стан та породжують стохастичний за структурою градієнт тепла, який не взмозі регулюватися тепловим кожухом.
Вирішуються комплексні задачі для оборонної галузі: аналізується і окреслюється значення питань маскування та обмеженої примітності деяких типів бойової техніки – окопу для танка у фортифікаційних спорудах відкритого типу, субмарини, літаків палубної авіації.
 
Date 2017-12-27T13:47:23Z
2017-12-27T13:47:23Z
2017
 
Type Thesis Doctoral
 
Identifier Фесенко, C. В. Вплив проникаючого акустичного випромінювання на поліагрегатний підвіс гіроскопа і похибки вимірювань на резонансному рівні : дис. … канд. техн. наук. : 05.11.03 – Гіроскопи та навігаційні системи / Фесенко Cергій Вікторович. – Київ, 2017. – 261 с.
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/21511
 
Language uk
 
Format 261 с.
application/pdf
 
Publisher Київ