Запис Детальніше

Методи та засоби підвищення ефективності реалізації обчислювальних операцій у скінченних полях

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методи та засоби підвищення ефективності реалізації обчислювальних операцій у скінченних полях
 
Creator Онай, Микола Володимирович
 
Contributor Дичка, Іван Андрійович
 
Subject поле Галуа
скінченне поле
мультиплікативно обернений елемент
піднесення до степеня
незвідний многочлен
Асемблер Галуа
процесор Галуа
ПЛІС
Galois field
finite field
multiplicative inverse element
exponentiation
irreducible polynomial
Galois Assembler
Galois processor
FPGA
поле Галуа
конечное поле
мультипликативно обратный элемент
возведение в степень
неприводимый многочлен
Ассемблер Галуа
процессор Галуа
ПЛИС
004.31:004.27](043.3)
 
Description У дисертаційній роботі вирішено актуальну науково-прикладну задачу – підвищення продуктивності систем цифрової обробки даних та криптографічних перетворень, забезпечення завадостійкості зберігання і передачі даних за рахунок створення ефективних технічних засобів для виконання обчислень у скінченних полях шляхом структурно-логічної оптимізації архітектур апаратних засобів, що реалізують процеси виконання операцій у полях Галуа.
Запропоновано метод виконання операцій над елементами поля GF(2m). Особливістю даного методу, на відміну від існуючих, є застосування табличного зберігання елементів поля у многочленному та степеневому їх поданні з можливістю розрідженого формування таблиці елементів поля, що зменшує витрати пам’яті для її зберігання. Розроблений метод забезпечує зростання швидкодії на 15% порівняно з існуючим методом.
Запропоновано модифікацію методу піднесення до степеня елементів поля GF(p) з ковзним вікном, яка забезпечує приріст швидкодії на 7-9 %.
Спроектовано на ПЛІС фірми Xilinx процесор Галуа, що орієнтований на виконання операцій у скінченних полях виду GF(p) та GF(2m).
Запропоновано програмістську модель процесора Галуа, яка дозволяє розробляти програмне забезпечення довільної складності мовою Асемблера проце-сора Галуа.
 
Date 2017-11-03T12:57:19Z
2017-11-03T12:57:19Z
2017
 
Type Thesis Doctoral
 
Identifier Онай, М. В. Методи та засоби підвищення ефективності реалізації обчислювальних операцій у скінченних полях : дис. … канд. техн. наук. : 05.13.05 – комп'ютерні системи та компоненти / Онай Микола Володимирович. – Київ, 2017. – 362 л.
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/20968
 
Language uk
 
Format 362 л.
application/pdf
 
Publisher Київ