Запис Детальніше

Вплив термічної обробки на окиснення гірких речовин хмелю

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив термічної обробки на окиснення гірких речовин хмелю
 
Creator Венгер, О. О.
Горбунова, Н. О.
Venger, O.
Gorbunova, N.
Венгер, О. А.
Горбунова, Н. А.
 
Subject гіркі речовини
α-кислоти
β-кислоти
термічна обробка
окиснення
bitter substances
α-acid
β-acid
heat treatment
oxidation
горькие вещества
α-кислоты
β-кислоты
термическая обработка
окисление
 
Description У статті наведено результати досліджень окиснення гірких речовин шишок хмелю. Встановлено залежність вмісту гірких речовин від часу термічної обробки.
Хміль є найбільш специфічним і тому незамінним видом сировини для виробництва різноманітних сортів пива. Унікальні гіркі речовини, ефірні олії та поліфенольні сполуки створюють неповторний аромат і гіркуватий смак, підвищують піностійкість пива. Через важливість гірких речовин в сучасному пивоварному виробництві як при ціноутворенні, так і в технології кількісно враховується тільки вміст гірких речовин хмелю, причому тільки їх складова частина – α-кислоти. α-кислоти (гумулон, представлений гомологами: адгумулоном, когумулоном, прегумулоном и постгумулоном) є найбільш цінними компонентами серед усіх гірких речовин хмелю, що визначають якість хмелю. β-кислоти (лупулон, представлений гомологами: адлупулоном, колупулоном, прелупулоном и постлупулоном) також мають важливе значення, оскільки підвищуть стійкість пива і його антисептичні властивості.
The paper presents the results of studies of oxidation of hop cones bitter substances. It is established the dependence of the content of bitter substances on the time of heat treatment.
В статье представлены результаты исследований окисления горьких веществ шишек хмеля. Установлена зависимость содержания горьких веществ от времени термической обработки.
 
Date 2016-10-28T08:41:55Z
2016-10-28T08:41:55Z
2014
 
Type Conference materials
 
Identifier Венгер О. О. Вплив термічної обробки на окиснення гірких речовин хмелю / О. О. Венгер, Н. О Горбунова // Хімічні проблеми сьогодення : зб. матеріалів VIII Всеукр. наук. конф. студ., аспірантів і молодих учених з міжнар. участю, 17–20 берез. 2014 р. – Донецьк. : Вид-во Донецького нац. ун-ту, 2014. – С. 162.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5821
 
Language uk
 
Publisher Донецький національний університет