Запис Детальніше

М’ясна продуктивність і якість м’яса бугайців різних генотипів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title М’ясна продуктивність і якість м’яса бугайців різних генотипів
 
Creator Ткачук, В. П.
Сірацький, Й. З.
Кадиш, В. О.
Tkachuk, V.
Siratskyy, J.
Kadysh, V.
Сирацький, И. З.
 
Subject м’ясна продуктивність
якість м’яса
бугайці
різні генотипи
помісі
мясная продуктивность
качество мяса
бычки
разные генотипы
помеси
meat productivity
quality of meat
bull-calves
different genotypes
cross-breeds
 
Description Викладено результати досліджень формування м’ясної продуктивності та якості м’яса у бугайців української чорно-рябої молочної породи та їх помісей з бугаями вітчизняних м’ясних порід. Використання плідників вітчизняних м’ясних порід в промисловому схрещуванні з матками української чорно-рябої молочної породи забезпечує підвищення забійного виходу, біологічної повноцінності і хімічного складу м’яса в умовах Полісся. Це зумовлює підвищення м’ясної продуктивності і зменшення затрат на виробництво яловичини.
Изложены результаты исследований формирования мясной продуктивности и качества мяса у бычков украинской черно-пестрой молочной породы и их помесей с быками отечественных мясных пород. Использование производителей отечественных мясных пород в промышленном скрещивании с матками украинской черно-пестрой молочной породы обеспечивает повышение убойного выхода, биологической полноценности и химического состава мяса в условиях Полесья. Это приводит к повышению мясной продуктивности и уменьшения затрат на производство говядины.
The results of studies forming meat productivity and meat quality in Ukrainian bull black and white dairy breeds and their crosses with bulls domestic meat breeds. Use sires domestic industrial meat breeds crossed with sows Ukrainian black and white dairy cattle slaughter enhances output, biological usefulness and chemical composition of meat at Polissia. This leads to increase meat productivity and reduce the cost of production of beef.
 
Date 2016-10-20T07:37:55Z
2016-10-20T07:37:55Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Ткачук В. П. М’ясна продуктивність і якість м’яса бугайців різних генотипів / В. П. Ткачук, Й. З. Сірацький, В. О. Кадиш // Розведення і генетика тварин. – 2012. – Вип. 46. – С. 129–131.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5767
 
Language uk
 
Publisher Інститут розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця Національної академії аграрних наук України