Запис Детальніше

Порівняльна оцінка трьох порід корів національної та зарубіжної селекції

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняльна оцінка трьох порід корів національної та зарубіжної селекції
 
Creator Тишкевич, Я. О.
Пелехатий, М. С.
Tuchkevush, Ya.
Pelehaty, M.
 
Subject ознака
конституція
українська червоно-ряба молочна порода
молочне скотарство
жива маса
 
Description Виробництво конкурентоспроможної продукції потребує докорінного поліпшення генетичного потенціалу молочної продуктивності існуючих порід і типів, які в найбільшій мірі пристосовані до сучасних технологій. Виходячи з цього поставлена мета – дослідити господарсько біологічні та технологічні особливості корів-первісток українських чорно-рябої та червоно-рябої молочних і симентальської австрійської селекції порід, які розводяться в племзаводі ПАФ «Єрчики» Житомирської області.
В межах кожної господарської групи досліджували екстер'єр і конституцію корів-первісток, молочну продуктивність, морфо-функціональні властивості вим'я, відтворну здатність та економічну ефективність розведення корів різних порід за величиною прибутку і нормою рентабельності. Молочна продуктивність корів у значній мірі визначається їх масо – метричними параметрами та екстер'єрно-конституційними типами.
 
Date 2016-12-05T12:53:19Z
2016-12-05T12:53:19Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Тишкевич Я. О. Порівняльна оцінка трьох порід корів національної та зарубіжної селекції / Я. О. Тишкевич, М. С. Пелехатий // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр., присвяч. 35-річчю технол. ф-ту / Житомир. нац. агроекол. ун-т. – Житомир : ЖНАЕУ, 2011. – Вип. 2. – С. 11–12.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6099
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет